Вторият официален сингъл на T.I. от новия му албум "No Mercy" носи заглавието "Castle Walls" и е с участието на Кристина Агилера (Christina Aguilera).

Песента е продуцирана от Алекс да Кид (Alex da Kid), а съкомпозитор е Skyler Grey. "Мисля, че парчето ще се хареса на широката публика. Със своето специфично звучене и текст, то е подходящо както за радиоефира, така и за нощния клуб", обяснипред Rap-up TV Алекс, който продуцира и хита на B.o.B – "Airplanes".

Основната тема в "Castle Walls" са трудните моменти в живота на "суперзвездата". Сингълът е част от седмия студиен албум на T.I. - “No Mercy”, който излезе на 7 декември. Освен Кристина Агилера, други гост изпълнители в него са: Кание Уест (Kanye West), Еминем (Eminem), Крис Браун (Chris Brown) и Дъ Дрийм (The-Dream). Броени дни след премиерата на "No Mercy", албумът пожъна редица успехи. Той се изкачи на N 1 едновременно в R&B Albums Chart и в Rap Albums Chart.

Това е първият проект на носителя на "Грами" (Grammy) след двукратно платинения "Paper Trail" (2008). Като продуценти се изявяват топимена като Dr. Luke ("Magic", "Right Round"), Danja ("My Love", "Knock You Down") и Jim Jonsin ("Whatever You Like", "Lollipop"). Пилотен сингъл бе "Get Back Up" feat. Крис Браун. Видеото беше заснето в Атланта.

През изминалото лято T.I. се появи на кориците на много (и важни) американски издания, вкючително XXL, Complex, Respect, YRB, Jet и Upscale. Изпълнителят  получи голямо медийно внимание, участвайки в шоу програми като Today Show, Larry King Live, The Mo’Nique Show и други.

Поддържайки активно онлайн присъствие, наскоро T.I. поднови собствения си много популярен сайт www.trapmusik.com, който предлага голямо разнообразие от ексклузивни новини и форум, където феновете могат да споделят мненията си за артиста и да качват свои собствени видеоклипове. Рапърът се утвърди като онлайн знаменитост със своите над 6 милиона приятели във Фейсбук.

За да разшири границите на собствената си музика, освен в лични проекти T.I. взе участие и в няколко летни хит сингли - "Hello, Good Morning "(Feat. T.I.)” на Дърти Мъни (Dirty Money), "Winer" (Feat. Justin Timberlake & T.I.)” на Джейми Фокс (Jamie Foxx) и “Bet I (Feat. T.I. & Playboy Tre)" на B.o.B. Съвместният проект с B.o.B се изкачи в Hот 100 на Billboard, както и в класациите R&B/Hip-Hop Songs и Digital Songs.

Наред с музикалните си успехи, T.I. се появи и на големия екран това лято, участвайки във филма Takers, първата продукция на Screen Germs/ Grand Hustle Films. В трилъра, който дебютира на 1 позиция в бокс-фиса, участват още звезди като Matt Dillon, Paul Walker, Idris Elba, Hayden Christensen, Michael Ealy, Крис Браун.

"No Mercy" е на българския музикален пазар благодарение на "Орфей Мюзик", изключителен лицензиант на Warner Music International.