Англичанинът Каликс (Calyx), Тийбий (Teebee) от Норвегия и Каунтърстрайк от ЮАР ще се изяват за Хелоуин в София.

Диджеите пристигат за купона в столичния Парти център "4 км" по покана на H.M.S.U..

Карнавалното забавление под формата на първокласно дръм-ен-бейс парти ще се вихри в двете зали на клуба, но с обща музикална концепция.

В основната зала зад пулта ще се изявят и артистите на H.M.S.U., а другото помещение ще бъде оформено като място за срещи и интерактивни преживявания. Цената на входа е 25 лева.

Тийбий - с истинско име Торгир Бирнес, започва своята кариера в средата на 90-е и не след дълго вече издава за класически лейбъли като "Photek Productions", "Moving Shadow", "Rugged Vinyl" и "Certificate 18". През 1999-а основава "Subtitles" - водещ в днешно време лейбъл, който успешно представя през годините само грижливо рафинирана селекция от парчета и артисти, сред които Фючър Професис, Нойзиа, Фейс и Спор. Последните издания могат да се чуят на http://www.myspace.com/subtitlesmusic.

Преди да започне занииманията си с дръм-ен-бейс през 1998, лондончанинът Лари Конс, по-известен като Каликс, се е изявява като китарист в редица джаз и фънк проекти. Освен че може да свири на пет инструмента, в портфолиото му на дръм-ен-бейс продуцент към днешна дата фигурират издания за лейбъли като "Metalheadz", "V Recordings", "Renegade Hardware", "Subtitles", "Violence Recs", "Audio Couture", "Rugged Vinyl" и много други. Семпли от последните му творби има на http://www.myspace.com/calyx.

Каликс и Тийбий се срещат още през 1998 покрай изданията си за "Moving Shadow". Първите им сериозни колаборации датират от 2004 и оттогава името на дуото стои зад някои от най-значителните дръм-ен-бейс издания като "Follow The Leader", "The Quest" (издаден с юбилейното 50-о издание на "Subtitles"), "The Shape Of Things To Come" (издаден с диска за десетия рожден ден на "Renegade Hardware"). Логичната следваща стъпка и първият дългосвирещ албум на тандема - "Anatomy" (2007). Той е и първото издание на новооснования от дуото лейбъл "Momentum Music". В София двамата ще направят уникален сетъп на 6 дека и два миксера, с помощта на който в продължение на два часа ще представят на сцена най-новите си творби.

Каунтърстрайк са основните виновници за съществуването на силна дръм-ен-бейс сцена в ЮАР. Активни още от времето на деветдесетарските рейвове, Джъстин Шолтмаер и Итън Кроус са в  предните редици на футуристичния текстеп фронт. Имат над 20 издания за множество лейбъли, сред които и "Algorythm", "Evol Intent", "Moving Shadow". Преглед на парчетата нa адрес http://www.myspace.com/counterstrike.

Допълнителна информация за събитието, онлайн радио и новини на http://www.hmsu.org