Тони Макалпайн (Tony MacAlpine) очаква своите български фенове, за да им раздаде автографи и да се снима с тях в Sky City Mall в музикалния магазин Music Center Ikonomov между от 13.00 ч. и 13.40 часа днес.

Както MySound.bg извести, популярният американски музикант ще изнесе своя първи самостоятелен концерт у нас в Sofia Live Club от 21.00 ч. довечера. Преди легендарният китарист да се качи на сцената, почитателите му ще могат да се насладят на американската прогресив банда Agent Cooper и китариста Daniel Pique. Непосредствено преди шоуто ограничен брой фенове на виртуозните китари ще имат удоволствието да присъстват на репетицията за госта и ще срещнат лично с него. Тони ще проведе специален майсторски клас по китара. Освен да се учат от един от най-добрите съвременни китаристи, феновете ще получат уникални фланелки, плакат с автограф, както и ще могат обстойно да разгледат техниката и инстументите, с които работи корифеят на жицата.

Той ще се представи с едни от най-популярните имена на съвременната прогресив и фюжън музика - Акилес Престие (Aquiles Priester) - барабани, Бьорн Енглен - бас, Нили Брош - китара.

За повече от две десетилетия творчески път легендарният Тони основава прогресив метъл групата Планет Екс (Planet X), свири съвместно с популярния китарист Стив Вай, прави изключителна солова кариера, създава 11 инструментални албума, записва китара и клавири за много свои колеги в съвместни проекти. Инструменталният рок на Макалпайн вдъхновява много млади китаристи в музикалните им търсения. Music Center Ikonomov e на улица "Лавеле" 8.