Излезе от печат сборника "20 години Международен джаз фестивал Банско".

Творбата съдържа 20 интервюта, репортажи и сто снимки, които ни връщат към незабравими мигове от историята на джаз фестивала в Банско. Книгата ще бъде представена по време на ХХ международен джаз фестивал. Както MySound.bg нееднократно писа, събитието ще се състи от 5 до 12 август.

Читателят ще се потопи в цветна приказка как неусетно пасторалното тихо градче с насядали баби край портите се превърна в "столица на джаза". От сцената насред площада се изявиха джаз легенди като Соломон Бърк, Бени Голсън, Кенди Дълфър, Рей Дорсет, Инкогнито и много други.

С всяка изминала година все повече меломани и гости от цял свят им пригласят и танцуват, дори когато някой облак се опитва да укроти еуфорията с внезапен дъжд.

Лятото в Банско е музикално изкушение, за което разказват журналистите Августа Манолева, Антоанета Титянова, Веселина Филипова, Вилиана Семерджиева, Галина Рулева, Даниела Бенишева, Десислава Бeрндт, Златна Костова, Зорка Милева, Иванка Георгиева, Мария Митева. Съставител и редактор е Веселина Филипова.

Книгата (корицата на снимката) е публикувана благодарение финансовата подкрепа на Община Банско и на Десислава Берндт, текстовете са преведени и на английски език.