Васил Чергов (на снимката), Вася Попова, Николина Атанасова и Тодор Георгиев от второто издание на "Гласът на България" ще се включат в почистването на подхода към труднодостъпната хижа "Амбарица" на 17 и 18 юли.

Акцията е част от традиционния поход по повод 176-тата годишнина от рождението на Васил Левски. Почистването на хижата се провежда в три етапа – на 16 и 17 юли доброволци от сдружение "За Земята" почистват най-високата и труднодостъпна част, а на 17 и 18 юли граждани и гости на Троян ще помогнат за извозването на отпадъците от високата част на планината и ще почистят по-ниските зони.

Стотици доброволци от туристическо дружество "Амбарица 1912 - Троян", комитет "Васил Левски", училища от общината, общинската администрация на област Ловеч и сдружение "За Земята" ще преминат по билото на Средна Стара планина и ще се съберат в Карлово на 18 юли, за да участват в тържествата по повод рождението на Апостола.

По време на похода всички участници ще събират отпадъците, оставени от недобросъвестни туристи, за да направят природата на Централния балкан по-чиста и приятна.