Уикеда ще бъдат единствената банда, която ще предшества втората поява на Чери Попин Дедис (Cherry Poppin' Daddies) на българска сцена.

За целта родните зевзеци ще се появят в разширен състав, а част от популярните им парчета ще бъдат с нови аранжименти.

Както вече "MySound.bg" информира, завръщането на американските суинг корифеи е в столичния клуб клуб "Blue Box" на 9 февруари.

Билети вече се разпространяват в мрежата на "Ticketstream.bg", включително клуб "Строежа", верига магазини "Office 1", "M-tel", "На Тъмно", "Multirama", "Orange" и др. Капацитетът на залата е ограничен до 800, а промоционалният пакет от 100 билета вече е почти на привършване.

Уикеда усилено подготвят предстоящия сет, който се предвижда да бъде с продължителност от 1 час. След успешното коледно турне, формацията отново е в перфектна форма и състав - фронтменът, вокал и басист - Ерол Ибрахимов, на китара - Росен Григоров, клавишни - Ясен Обретенов, барабани - Владо "Попа" Георгиев и добре сработения брас екип - Сандо Сандов (тромпет) и Александър Борисов (тробмон).

Но в нощта на събитието още цели четирима души ще подсилят основния състав на Уикеда - Велислав Стоянов (тромбон), Михаил Йосифов (тромпет), Тодор Цачев (саксофон) - и тримата от Бразз асоциация, плюс саксофониста Петър Момчев. Така - с привличането на гост-музикантите, бандата оформя солидна 6-членна брас секция, а общият  брой на участниците набъбва на 10.

Още един човек се очаква да изскочи на сцената по време на изпълнението на Уикеда. Кольо Гилъна, известен като фронтмен на Контрол, а в случая най-вече като водещ представител на единствената праволинейно ориентирана суинг банда в България - КГБ, ще се включи към разнообразието от музиканти за импровизирана колаборация.

Чери Попин Дедис се изявиха у нас за първи път у нас на 14 декември 2008 година, когато включиха в последния момент дата в София за едно от редките си дотогава европейски турнета. Появата на първата утвърдена американска суинг банда в България предизвика истински фурор, феновете препълниха залата, а вълната на модерния суинг заля клубовете на редица наши градове, благодарение и на усилията на пионерите от "The Smugglers Collective".

Настоящата визита на Дедитата отново е по покана на "Строежа", "Jack Daniel's" и "Lazy Days Agency".

Още на: www.stroeja.com