Оркестър Чик ще се изяви в Sofia Live Club от 20.30 часа утре, 9 ноември, в подкрепа на твърдението, че музикалният живот в наши дни е изключително многоцветен, не само като  жанрове и стилове, но и от гледна точка на множеството изпълнители.

Безспорно интересна и вълнуваща багра в тази кавалкада от цветове е оркестър Чик, който развива дейност в Унгария вече 22 години и е преди всичко достоверен интерпретатор на унгарската народна музика.

Тези 22 години оркестърът посвещава преди всичко на опознаването, изучаването, а по-късно и на разпространението на фолклорната музика чрез концерти и така наречените “танцови къщи”, както в Унгария, така и в чужбина. През последните няколко години музикантите избират творчески път, който дава възможност народната музика да се превърне в неочаквано приятно изживяване за възможно най-широк кръг от хора.

Съставът постига това чрез неприлаганата до този момент спойка на народната музика с развлекателните направления, така че да възникне нов жанр.

До появата на Чик рокът зарежда силите си с народната музика. В репертоара на оркестъра фолклорната музика поглъща рока, запазвайки автентичните си ценности, прекрасните плодове на човешките мисли и емоции, но признавайки движещата увличаща сила на поп и рок музиката, която докосва толкова много хора в съвременния променящ се свят, обясняват разбирачи.

Билети в предварителна продажба - 8 лева, на място в деня на събитието - 10 лева.