Световноизвестната трип-хоп формация U.N.K.L.E се присъединява към DUB FX и Tommy Cash в афиша на тазгодишния Wrong Fest, който ще се проведе в Пловдив.  Предвожданият от Джеймс Лавел (James Lavelle) проект ще е изяви в подножието на Младежкия хълм във втория фестивален ден - 4 юли, като един от фокусите на събитието.
 Ънкъл - DJ Шадоу и Джеймс Лавел, са виновни за популяризирането на трип-хопа сред цяло едно поколение. Те дебютираха грандиозно с "Psyence Fiction" (1998) с вселена от звездни гости, яки семпли и смела музикална изобретателност. Привлякоха хора, които обикновено не слушат банди с кофти правопис в заглавията. Вторият им диск "Never, Never, Land" (2004) беше още по-сериозен. Сингълът "Eye 4 An Eye" и клипът към него разкритикуваха по потресаващ начин съвременния империализъм и показаха какво мрачно място е светът днес.

През 1992-ра 18-годишният и тотално обсебен от трилогията "Междузвездни войни" Джеймс Лавел с взети назаем пари основава лейбъла MoWax Recordings в Лондон. Шест години по-късно той е всепризнат от критиката за един от най-влиятелните новатори в разноликата британска звукозаписна индустрия. Джеймс Лавел и артистите около него за пръв път започват свободно да боравят и смесват стилове, които преди това никой не е смял да докосне, а камо ли да смесва - джаз, инструментален хип-хоп, електро, техно и дръм-ен-бейс. Всъщност най-добро описание на лейбъла и характера на музиката, която той предлага, дава самият Джеймс Лавел: "Винаги съм искал да събера заедно различни видове музика, с която съм израснал, да ги дестилирам в нещо, което хората на моята възраст могат да разберат".  Като връх на това разбиране идва именно проектът UNKLE. Определящите лица в него са Джеймс Лавел и DJ Шадоу - най-известният и най-странният артист на MoWax. Дебютният албум на Шадоу издигна "интелектуалната кражба", присъща на хип-хопа, в култово изкуство. Разбира се, за онзи, който го може. Двамата владетели на тази музикална империя канят за вакханалията себеподобните си от съседните земи - Ричард Ашкрофт от Дъ Върв и Том Йорк от Рейдиохед (много преди да съществуват "Urban Hymns" и "OK Computer"), Майк Ди от Бийсти Бойс и Куул Джи Рап, Уил Малоун - специалистът на симфоничните аранжименти на Масив Атак, Алис Темпъл, Йън Браун (Стоун Роузис), Джош Хоми и Крис Гос (Куийнс Ъф Дъ Стоун Ейдж) и... Джейсън Нюстед, тогава в Металика.

Ънкъл отново е на линия с актуалния си албум "The Road: Part II (Lost Highway)" - епичен близо 90-минутен двоен проект, чиято премиера се състоя миналата година.

Билетите за Wrong Fest 2020 са на цена от 60 лева за двата дни.