Дванайсетият минисезон в "Черешката на тортата" започва алтернативно с  "портокаловото" момиче Ваня Щерева, в понеделник.

Авторката на "Образцов дом" и "Любовни упражнения" посрещна гостите си истинска домашна пита, бамя с доматен сос, чушки с чесън, пилешко по специална нейна рецепта и домашно тирамису. Всички се забавляваха, а Андрей Слабаков демонстрира неподозирания талант – да гледа на карти. Много от храната остана, твърдият алкохол свърши. Домакинята беше подготвила няколко изненади – показа титлите си за красота, които е печелила, опита се да направи пластична операция на част от гостите и накрая подари на всеки от тях по една кукла-ангел, лично направена от нея. И от първата вечер гостите не искаха да си тръгват. Как успя Ваня да ги изгони и изобщо направи ли го, ще стане ясно по "Нова телевизия" в понеделник, 22 август.

Вторникът се падна Андрей Слабаков, който домакинства в къщата на тъща му в Бояна. Въпреки че се беше зарекъл, че ще има предимно пиене, той сготви няколко доста калорични ястия. Най-лекото беше салата, предястията бяха с много майонеза, яйца и свинско. "От Андрей очаквам дори в десерта да има свинско", каза Ваня Щерева. При режисьора пиенето не свърши, много от яденето бе изядено, а накрая изненадата беше гостите да напишат част от едно общо стихотворение. Резултатът беше учудващо добър. На вечерята водещият на "Аз обичам България" разкри още един свой талант – да пее, а Стенли и Митко Павлов поспориха на тема поп-фолк и стойностите на този тип музика.

Станислав Сланев-Стенли (на снимката вляво) посрещна останалите "черешки" на язовир "Сопот" до Тетевен в сряда. Изпълнителят на "Обсебен" пазарува домашни продукти – мляко, овче сирене и баклава от свои приятели помаци, налови риба за вечерта и украси брега със свещи. Гостите пътуваха към Тетевен без да подозират, че една от изненадите е разходка с лодка до мястото на вечерята. На трапезата ги чакаше храна колкото за цяла седмица, а те за първи път повече ядоха, отколкото пиха...

"Мис България Свят" 2001 посрещна гостите си в четвъртия ден с екзотично меню. Таня Карабелова заложи на салата с рукола, предястие с пъпеш, ананс и прошуто, основното меню бе сьомга и отделно – пържоли с лук, а за десерт сервира шоколадово фондю. Красавицата представи пред камерата 3-месечната си дъщеря, която е основното й занимание през последните месеци. Карабелова се прояви като инструктор по фън шуй. Гостите разбраха къде е силната им енергия и дали техните питиета са с подходяща енергия.

Димитър Павлов приготви любимите си люти чушки с много чесън и два вида пържена риба в петък. Специално заради Стенли, тъй като той е против поп- фолка, ТВ водещият покани за своя изненада ромски певец, който изпълни известни цигански песни.

Битката за титлата "Перфектен домакин" бе много оспорвана на финала тази седмица.