Естрадният ас Васил Найденов остана гладен навръх Нова година, ожали се самият той пред “Телеграф”.

Любимецът на няколко поколения българи посрещнал 2009 в Пловдив. Преди полунощ веселил гостите в хотел “Санкт Петербург”, а сливането на стрелките между двете години го заварило на вратата.

“Точно тогава раздавах автографи и се снимах с почитатели. Имаше страхотна софра, но за да обърна внимание на всички, нищо не можах да хапна”, сподели изпълнителят на вечните хитове “Телефонна любов” и “Казано честно, всичко ми е наред”.

В първите минути на 1 януари пък бил ангажиран да пее на известни негови адаши от бизнессредите.

“След като си изпълних репертоара, ги излъгах, че отивам да се преобличам, и си тръгнах, че бях каталясал от умора. А те бяха приготвили едни трапези… Ама какво да направя”, изповяда още Кеца. Според запознати той е получил хонорар от 18 000 лв. за новогодишното си участие, с които пари може да си папка месеци наред след това.

Близката му приятелка Силвия Кацарова пък се притеснила, след като разбрала от дъщеря си Теди, че зетят от Финландия - Макс Холм, се е задавил с паричката от новогодишната питка. Двете певици се скъсаха да бачкат по празниците.

Най-големият им ангажимент бе в концерта на площад “Батенберг” в София, организиран от БНТ и Столична община. Отделно - преди и след полунощ, те овършали няколко частни партита на богаташи, а през това време зрителите ги видяха и по други канала на телевизора. Силвия и Теди пяха на запис в “Комиците” по "bTV" и в шоуто на Азис по "ТВ 2".
 
“Но как може да слагате стотинки в хляба”, изпъшкал в телефонната слушалка на булката си русолявият скандинавец, след като за малко не си строшил зъб с монета от левче, която тя му сложила в празничната погача.

“Скъпи, такава е традицията при нас – на който му се падне парата, той ще изкара най-много през следващата година”, обяснила му младата Кацарова. Мъжът на Теди е бивш диджей, а сега върти строителен бизнес в родината си и рядко придружава своята половинка в българските й визити.