VIP Brother е подготвил нова мисия за съквартирантите: те ще трябва да се борят да станат световноизвестни звезди.

По време на новата им задача виповете ще бъдат разделени на четири формации, които ще се изявят в различни музикални стилове. Групите са разпределени по следния начин: Мариана Попова, Орлин Павлов, Люси Дяковска и Камелия ще са поп бандата Спайс Ейнджълс. Фънки, Иван и Никол ще бъдат рокаджиите от Пинк Пърпъл. Николай, Юлиан Константинов и Кристина ще са известните в цял свят Тримата тенори. Бони, Златка, Багата и Къци ще бъдат българската фолк формация оркестър Брадъри. Изпълненията им ще бъдат качени като видеа на сайта на VIP Brother (www.vipbrother.bg) по време на предаването в довечера.  Зрителите ще могат да гласуват за представянето, което харесват най-много като с техните гласове ще бъде избран и отборът победител. Гласуването ще продължи от началото на предаването до 22.00 часа. Групата, събрала най-много харесвания в рамките на два часа, ще бъде обявена за победителка и ще получи редица звезди привилегии, а членовете на изгубилите отбори ще трябва да спят в двора на Къщата и да се държат като истински фенове.

Съквартирантите във ВИП Брадър (VIP Brother), които живеят изолирано от реалния свят и нормалния си живот почти месец, са едновремонно щастливи и тъжни, измъчвани от спомени за любимите хора. Това изпитание се оказа особено трудно за Златка, която живее в Къщата с бившия си приятел и спомените за тяхната любов я тормозят. Плеймейтката продължава да носи своя приказен костюм, тъй като за нея да се грижи за Багата е не просто мисия, а връщане към голямата споделена любов, която двамата са изживяли. Златка помоли VIP Brother да удължи мисията й да се грижи за Багата, като написа молбата си на лист хартия с червило и я показа на камерите. В изповедалнята тя призна, че все още иска да бъде с него, но знае, че това няма как да се случи. Златка твърди, че харесва Благой такъв, какъвто е, дори когато е студен към нея. През сълзи тя разказва как е преживяла новината, че Благой е в болница и обясни защо не е отишла да го види. След откровенията си, Златка промени своето мнение и помоли VIP Brother мисията й да приключи час по-скоро, защото не може да понася повече близостта с бившия си приятел. Самосъжалението й доведе до нервна криза. Племейтката не можа да спре да плаче и след като честити рождения ден на Благой, отиди в кухнята и каза на съквартирантите, че се задушава, не може да диша и лявата ръка й е изтръпнала. Другите жени я заведоха в тоалетната, а тя припадна пред вратата. Диагнозата "нервен срив", поставена от докторите малко по-късно, само потвърди  убеждението на останалите, че Златка все още обича бившия си приятел.

Къци Вапцаров (на снимката) за пореден път стана основна атракция след като превърна леглото си в шатра, за да не настине. Фактът, че той си мери кръвното по няколко пъти на ден и държи да се храни здравословно, дразни съквартирантите и те не престават да му се подиграват. Иван пита другите  дали са виждали друг път човек да носи китара и апарат за кръвно едновременно. Двамата успяват да си изяснят отношенията, след като актьорът пита Къци с какво точно го дразни.

Шегите с Къци продължават, като останалите мъже не го оставят да спи.