Момчешката група Voice Of Boys е осмият финалист, който напусна X Factor.

Снощи формацията беше номиниранa за втора поредна седмица, но за първи път срещу нея се изправи Стела.

Както MySound.bg вече извести, от тази седмица правилата на елиминациите в българския X Factor са променени със специалното одобрение на създателя на музикалния формат – Саймън Кауъл. Резултатите на финалистите, събрали най-малък зрителски вот, се нулират минути преди изпълненията им, а журито има възможност единствено да апелира за подкрепа на техните участници.

Пламен, Константин, Мартин и Недислав се явиха като отделни участници на кастингите, но след като съдиите ги събраха, се превърнаха в истински отбор само за няколко месеца.

С ярката си индивидуалност и различни гласове, изпълнителите с ментор Поли Генова доказаха, че в България може да има истинска бой банда.

Неочаквана кулминация на вечерта беше, когато единствената останала участничка от отбора на Мария Илиева се разплака и не намери сили да запее. В този момент, за да я окуражат, на сцената се качиха нейните опоненти и отпадналият миналата седмица Jeason Brad Lewis. Казвайки й че вярва в нея, той остана до Стела през цялото време на акустичното й изпълнение на песента на Риана - "Umbrella".

Веднага след това, за да се борят за оставане в шоуто, на сцената се изправиха Voice Оf Boys и изпяха с много настроение "Word Up", но придържайки се не към оригинала на Cameo,  а към версията на Гън (Gun). В едни от най-драматичните елиминации, по време на изпълнението на момчетата, в знак на подкрепа, на сцената се качиха и забавляваха Ангел и Моисей, Александра и Рафи.

След като резултатите бяха обявени, Мария Илиева призова публиката да даде гласа си за Стела, която "изживява своя артистичен свят пред нас".

Поли заяви, че се радва, че в началото на шоуто е подкрепила изгряващата певица, но момчетата от Voice Of Boys трябва да продължат, защото наистина им се пее. По време на музикалната битка зрителите гласуваха отново и по този начин се превърнаха в съдии, които решават кой да продължи напред. Хилядите фенове на Стела я подкрепиха безапалационно – с 38% процента от гласовете.

Петима финалисти продължават надпреварата.

Феновете на X Factor ще имат възможността за втори път да се срещнат със своите фаворити на 19 ноември - от 13.00 ч. в столичния The Mall, на булевард "Цариградско шосе" 115, любимците на публиката не само ще раздават автографи, но ще имат шанса да се изяват на различна сцена.