Фестивалът Vola Open Air отново ще даде своя принос за опазването на природата, като спомогне младите и активни българи да бъдат запознати със “зелената” идея и да разберат как могат да участват в опазването на природата.

Събитието е на 3 и 4 септември.

За трета поредна година музикалният еко фестивал ще се проведе на връх Околчица в пределите на природен парк Врачански Балкан. За да подкрепят каузата на сцената ще се качат легендарните джънгъл ремиксатори от Лондон Сериъл Килаз (Serial Killaz), култовите Фючър Шок (Phuture Shok) (на снимката), небезизвестните Скапаняците от Скънкчево, DJ The Bulgarian и още много други родни диджеи.

Зад името на Сериъл Килаз стоят Tobie Scopes (aka DJ Tera) и Vital Elements (или Graham Warnock). Техни хитови ремикси на класически джънгъл песни са "Junglist" и "Wardance" на Congo Natty's, "Fire" на Terry T' и "Demoltion Man's" и "The Hitman" на Marvellous Cain's. На невероятните им способности като диджеи публиката ще може да се наслади през втората фестивална вечер.

Кадифеният глас на красивата Деси от Фючър Шок ще радва феновете в първата фестивална вечер. Това е една от най-успешните групи на българската клубна сцена. Събират се преди 10 години, а ето че и третият албум на групата е вече факт. Както MySound.bg вече съобщи, "In Аnd Out" съдържа 10 трака в типичния за групата стил- смесица от eйсид джаз, соул и фънк. Освен нови парчета, в диска са и два ремикса – на "Champagne" и "I Believe" – изчистени от лаундж бийта, с по-динамични вокали и живи инструменти.

The Bulgarian е невероятен талант, комбиниращ различни стилове. Както името подсказва, той е от България, но е израснал в Кейп Таун, Южна Африка, и е повлиян в работата си както от източната, така и от западната музикална култура. Артистът се качи на сцената веднага след Фючър Шок.

Инициативата "Събери 30 празни бутилки бира и вземи 1 пълна" е инспирирана от стремежа към по-висок процент на разделно събрани опаковки, а използването на организирания фестивален автобус ще спести вредни емисии газове.

За подробна информация - www. volaopenair.com