Посетителите на специалното Bushmills парти ще станат свидетели на невероятна комбинация от саунд и естетски визии по време на първото шоу на Софа Сърфърс (Sofa Surfers) у нас.

Както MySound.bg информира, австрийските звезди на трип-хопа ще се представят в Sofia Live Club довечера.  

Визуалните ефекти на шоуто са дело на известния VJ и режисьор Тимо Новотни (Timo Novotny).

За дебюта си на родна сцена музикалните експериментатори са подготвили селекция от най-големите хитове през годините, както и парчета от своя най-нов албум "Blindside". За постоянния им стремеж да провокират публиката говорят различните определения на техния стил - от "рок електроника" до "нова вълна в трип-хопа".

Членовете на проекта отказват да категоризират своето звучене, но в него са приятни дози черна музика, дъб и "бял" рок.

Освен чисто музикално пътешествие, всяко тяхно изпълнение на живо се превръща в ултрамодерен спектакъл благодарение на Tимо Новотни. Взаимното допълване и неспирните опити да се заличават граници между различни култури е в основата на симбиозата между него и останалите.

Българската публика вече е имала възможност да се докосне до нея с експерименталния документален филм на Новотни "Живот в лупинги", чийто саундтрак е композиран от Софа Сърфърс.

И за да има завършен вид специалното Bushmills Brothers преживяване, вечерта ще започне с подобаващо подгряване от други музикални естети - DJ Stoyo и 4-членната софийска формация Auditory Ossicles.

Билети за партито - в мрежата на Eventim.bg и на klikshop.bg.