Заблуждаваш се, че знаеш всичко за иконичния Елтън Джон (Elton John)?

Помисли пак!

Новият брой на списание Rolling Stone, който можеш да си купиш още днес, публикува интригуващо интервю с гранда на поп музиката, което ще попълни всички празнини в познанията ти за него, а за останалите, непосветени в магията на неговата творческа лаборатория и енигми от личния му живот, ще сглоби ярка картина от факти (първа ръка), обяснявайки защо той е от най-влиятелните артисти в музиката изобщо.       

През изминалите 40 години сър Елтън Джон е продал над 250 милиона диска, което категорично го поставя сред десетте най-тиражни изпълнители.

В едно много подробно и задълбочено интервю пред Rolling Stone изключителният музикант разказва за възходите и паденията на звездното си битие и твърди, че да станеш баща е "най-невероятното усещане". Елтън, който си пада доста гнуслив, с гордост прерязал сам пъпната връв на сина си: "Приличаше на калмар!"

Името Кравиц вече не е синоним само на супергорещ музикант. Все по-уверено на сцената пристъпва 22-годишната му дъщеря Зоуи Кравиц, която скоро ще видим в ролята на красив мутант в X-Мен: Първа вълна. Тя е едно от новите и вълнуващи лица, които изданието представя в априлския си брой – все млади и талантливи хора, чието развитие трябва да се следи.

Ново име със звезден потенциал е и нашумелият с ролята си в последната продукция на Disney Балът нюйоркски прелъстител Томас Макдонъл. Като истински бохем и човек на изкуството той не само участва във филми, но и излага свои творби в местни галерии и твори музика с групата си Moon.

Запознай се и с двама наскоро пробили хип-хоп изпълнители – Тайни Темпа, внос от Великобритания, който вече е любимец на Крис Мартин от Колдплей (Coldplay) и Снууп Дог (Snoop Dogg), и младият рап феномен Уиз Калифа, чийто хит "Black And Yellow" се изкачи до N 1 в Hot 100 със завидна бързина.

По нашите географски ширини също има талант в изобилие и след внимателно обмисляне сме въвели в тези своеобразни страници на славата чаровната Поли Генова. Към нея са приковани погледи и надежди за достойно представяне на тазгодишното издание на "Евровизия". Поли е като малко изпробвана готварска рецепта, която обаче съдържа всички необходими съставки за великолепен краен резултат – глас, визия, самочувствие и увереност. Само дозите трябва да се премерят внимателно.

Изданието представя уникален разказ от очевидец на гражданската война в Египет и падането на Хосни Мубарак. Египетският репортер Ашраф Калил е един от малкото журналисти, успели да наблюдават гражданските протести. Калил написа специално за Rolling Stone хроника на случилото се ден по ден, като така направи не само описание, но и задълбочен анализ на социалните проблеми, взривили египетското общество. Тези проблеми са валидни за повечето страни в региона и е много важно да се разбере, че Египет не е просто страна в гражданска война, а се оказва катализатор на пожара, който ще обхване Северна Африка и Близкия Изток.

Холивудската икона Елизабет Тейлър – екранен идол на няколко поколения – почина на 79-годишна възраст на 23 март. В настоящия брой на Rolling Stone и на www.rollingstone.bg, можеш да намериш непубликувано досега интервю с легендата, взето от нея през 1987.

В наскоро излезлия български филм "Тилт", който засега води в родния боксофис по брой на зрителите, отново се наби на очи лекотата, с която талантливият актьор Ованес Торосян пресъздава проблемни персонажи на екрана. Видяхме го и във филма "Източни пиеси" миналата година. Торосян със сигурност е едно от онези нови лица, които няма как да не запомниш.

Плюс специална фотосесия мода пролет–лято 2011.

Темата за трансплантацията на органи е изключително болезнена за българското общество, тъй като е свързана не само с осигуряването на нормативна, финансова и организационна база от страна на държавата, но и с морални въпроси и предразсъдъци, с човешки съдби. Материалът в априлския брой на Rolling Stone е отзвук от скорошните събития – решението за закриване на Фонда за трансплантации в чужбина, неспособността на институциите да се погрижат за българските граждани дори когато е осигурено държавно финансиране и прочее.

И ОЩЕ:

 Пролетен музикален преглед
 Ники Минаж
 Macrophone