Група Диана експрес, оставила десетки български песни, вече ще се нарича Митко Щерев бенд.

Неочакваното прекръстване е отговорът на известния композитор за посегателството от подчинения му в миналото китарист Максим Горанов. Бившият колега се усетил пръв да патентова името "Диана експрес", независимо, че не е създател и ръководител на състава. Заедно с друга формация той оповести, че започва да прави нови песни. С нея създава и кавърверсия на "Синева" - хит в репертоара на Диана експрес, композиран от Александър Йосифов. Скандалното е, че по информация на Щерев те изпълнявали по участия и негови композиции, въпреки че им е забранено с нотариална покана.

За музикалната общност името на Диана експрес и Митко Щерев са неразривно свързани, но съдът отказва да приема моралното основание за това. Така вдъхновителят на легендарната формация загубил емблемата.      

"Плевенски тарикат взе името на Диана експрес", признава с горчивина той пред Иван Георгиев в интервю за в. "Уикенд".

Маестрото преименува бандата, за да спаси досегашните си хитове. "Няма да оспорвам решението на съда и да влизам в спор с шестия китарист на групата е под достойнството ми.  От днес нататък музиката, която написах за Диана експрес, ще се излъчва и продава под името Митко Щерев бенд. Единственият хит, който не е написан от мен, е "Синева". Общо за тази група аз композирах и аранжирах 51 песни, като само аз и авторите на текстове имаме право да се разпореждаме с тях", обяснява той.

"Момчета, получихте име без музика. Музиката е моя. Разбрахте, че много скоро песните няма да се излъчват под името, което спечелихте. Както виждате, аз се съгласих името да е ваше. Ако имате достойнство обаче, престанете да свирите мои песни поради факта, че са ви забранени. По този повод за последно ви предупреждавам, че ако още един път си позволите това, ще се видим в съда", категоричен е е хитмейкърът.

Единствено той - в с комбинация с Илия Ангелов или без него, държал правата върху творчеството на Диана експрес.

Щерев и двама млади певци изнесоха със струнен оркестър благотворителен концерт в Пазарджик за децата с увреждания от местния център "Вяра, Надежда и Любов" на Благовещение.

"Беше много красива и емоционална вечер", доверява Щерев пред Иван Георгиев.

Журналистът участва в броя и с още един прелюбопитен материал, озаглавен "Аспарух Лешников имал славата на Битълс, умрял като пазач".