Българското национално радио, Българската национална телевизия и Народният театър "Иван Вазов" обединяват усилия в подкрепа на пострадалите от войната в Украйна.

Двете обществени медии с домакинството на Народния театър организират благотворителен концерт "Заедно за Украйна" в знак на съпричастност към пострадалите от войната от 19.00 ч. на 28 март (понеделник).  

В благотворителното събитие ще вземат участие Биг бендът на БНР с диригент Антони Дончев и Смесеният хор на БНР с диригент Любомира Александрова. Солисти ще са певицата Елена Сиракова и кларинетистът Борислав Йоцов, гост ще е младата украинска певица Биляна Митева, студентка в НМА "Проф. Панчо Владигеров". Гост-диригент ще е Любомир Денев – син. Програмата ще предложи музика на Добри Христов, Александър Бръзицов, Вили Казасян, Ангел Заберски–син, Фабиан Андре, Уилбър Шванд и РимскиКорсаков. На финала ще прозвучат изключителните "Сакрални концерти" на Дюк Елингтън в адаптацията на Джон Хойбай и Педерсън Педер.

Концертът "Заедно за Украйна" ще бъде излъчен по всички национални и регионални програми на Българското национално радио от 19.00 ч. на 28 март (понеделник) и в ефира на БНТ 1 на 3 април (неделя) от 21.00 ч.

Събраните средства от кратък номер 1466 (на стойност 1 лв.), дарения на място или по банковата сметка на "Българския червен кръст" ще бъдат предоставени на пострадалите от войната.

Банкова сметка:

БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК” АД
BG23UNCR76301077778563
UNCRBGSF
(За пострадалите от конфликта в Украйна)

Може да дарите и онлайн през страницата на БЧК.

"Заедно за Украйна": https://youtu.be/CS6Zqmd1sxM

Шествието "България подкрепя Украйна", което започна на столичния площад "Независимост", продължава с организирания от Васко Кръпката концерт "С вас сме" на площад "Батенберг" от от 16.00 ч. в неделя, 27 март.

В афиша са Блус трафик, No More Many More, Г.М.О. (Георги Минчев оркестра), Ники Томов, Иван Лечев, Джендема, Валди Тотев, украинците Ярослав Кмитко (саксофон) и Павло  (китара).

Събитието във Фейсбук - ТУК