Завещанието на Майкъл Джексън (Michael Jackson) от 2002 г. е фалшиво, твърди семейството на покойния Крал на попа, съобщи миналата седмица бриътанския вестник “Сън”.

Документът, отразяващ последната воля на Джако, е подписан на 7 юли 2002 г. в Лос Анджелис. Същия ден обаче певецът е бил на другия край на Америка - в Ню Йорк, където давал пресконференция. Майката на Джако - Катрин, е подала в съда документи, в които твърди, че завещанието е фалшиво.

Според адвокатите на покойния певец обаче документът е съвсем валиден. Само че свидетелите, които се подписвали под него, забравили къде точно се намира певецът и написали по навик Лос Анджелис.

Ако това завещание наистина се окаже фалшиво, наследството на Джако от 500 милиона долара ще се разпределя по силата на по-стар документ, според който майката и децата получават по 40 на сто от него, а останалите 20 процента са за благотворителност.

Междувременно се оказа, че и дългоочакваният документален филм за ДжакоThis Is It”, който излиза на 28 октомври, не е съвсем документален. В него би трябва да са заснети сцени от репетициите на певеца за 50-те планирани концерта в Лондон.

На много от сцените обаче не танцува самият Майкъл Джексън, а негови двойници, твърди баща му Джо. На същото мнение е и сестра му Ла Тоя. Тя била много разстроена, тъй като Джако бил много изтощен на репетициите, едва танцувал, а на филма го показвали като жизнен и енергичен.

Двойник на Майкъл Джексън от Великобритания също потвърди, че продуцентите на филма са използвали актьори. Той разказа как се опитали да го наемат да участва в лентата, но отказал.

Продуцентите от “Сони” засега не са коментирали скандала.