Две от звездите на „Хари Потър” – Станислав Яневски и Толга Сафер, гостуваха на Мая Нешкова.

Изпълнителката на хита „Честит рожден ден” нагости актьорите от приказния филм за огнения бокал с отбрани вкуснотии и ги остави в компанията на близначките си Йоана и Весела. Двете момичета пък решиха да заведат тийнейджърските любимци в своето училище – столичното 1 СОУ.

Наследниците на естрадната звезда и композитора Кирил Икономов събраха съучениците си от всички 7-и класове в учителската стая на импровизираната среща с Виктор Крум и помощника на директора проф. Каркаров. Учениците имаха възможността да задават въпроси на любимците си и повечето от тях бяха свързани с участието им в „Хари Потър”. Толга, който е англичанин от кипърски произход, разкри, че първоначално той е бил избран да изиграе Виктор Крум. След като видял Станислав Яневски, режисьорът Майк Нюъл вече бил категоричен, че българинът най-добре ще изиграе шампиона по магьосническия спорт куидич в Тримагическия турнир, който се провежда в училището за магия и вълшебства „Хогуортс”.

За да не изпадне съвсем от продукцията, режисьорът все пак измислил роля за Толга Сафер – а именно помощник на директора Каркаров. Такъв герой в книгата на писателката Джоан Роулинг няма, но актьорът е щастлив, че все пак участва във хитовата серия, макар и с дребна епизодична роля. Яневски пък сподели как са направени духовете във филма – заснети са топки за тенис върху пръчка, които след компютърна обработка са оживяли в призраци. След срещата Станислав и Толга раздаваха автографи на оригинални картички от „Хари Потър” и се снимаха с всички свои почитатели в училището. След това се върнаха в дома на Мая Нешкова, която им беше приготвила вечеря от българската национална кухня. Двамата актьори останаха много доволни от ястията на певицата и преди да си тръгнат тя им подари компактдиск и DVD с последния си албум „Обичам те”. Толга Сафер пък пожела да изгледа записа от първия авторски симфоничен концерт на Кирил Икономов (най-вляво на снимката) в зала „България” от 2009 и много се впечатли от музиката му.

"Тя е като за холивудски филми”, похвали маестрото младият актьор, след което си поръча копие от DVD-то.