Звезди пеят за свободата на две българчета в понеделник

Над 20 изпълнители на поп, поп фолк и рок музиката ще се включат в молитвения и протестен концерт пред храм-паметника “Александър Невски” днес (30 юни) от 19 часа. Благотворителната инициатива е за спасението на две български деца.

Ето каква информация ни разпратиха организаторите на събитието:

"Фолк звездите Андреа, Сашка Васева, Еми Стамболова, Катя Близнакова и Венци Мартинов, ансамблите “Българе” и “Филип Кутев”, Денис от Ахат, Стефка Берова, Кристина Димитрова, Орлин Горанов, Румънеца и Енчев, Деси Добрева, човекът-глас Краси Аврамов, поп-техно-звездата Майк Джонсън от Ту-Фор Фемили и много други ще пеят напълно безвъзмездно.

Водещи на събитието ще са Светлана Терзиева - Сесил и репортерът на тийнейджърското предаване “13+” по БНТ Владимир Христовски.

Вече две години българчетата Ели и Вам са отнети от родителите си от местно социално бюро в Холандия.

Абсолютно неправомерно децата са разделени – малкият Вам навърши 4 годинки на неизвестен адрес, а 13-годишната Ели, която страда от тежка форма на анемия – е в затвор за малолетни.

В продължение на 9 години момиченцето е лекувано в Израел, но от Холандия не разрешават повторното й лечение там, нито връщането й в България. Вече две години родителите Румяна Попова и Питър Броувер не са виждали децата си и водят отчаяна битка за тях.

И то без подкрепата на България! Вече две години нашите дипломати не могат да получат разрешение да се видят с децата! Безхаберието за съдбата на децата продължава! Водени са над 40 дела, без участието на български адвокати, българи от Австрия и Белгия вече протестират.

Нека заедно защитим нашите сънародници! Да накараме политиците ни да чуят нашия протест! Да спасим две български деца!"