Марая Кери, Бионсе, Мери Джей Блайдж, Риана, Фърги, Шерил Кроу, Майли Сайръс, Мелиса Етъридж, Ашанти, Наташа Бедингфийлд, Кейша Коул, Сиара, Лиона Люис, ЛиАн Раймс и Кари Андърууд се събраха, за да запишат благотворителния сингъл "Just Stand Up" в подкрепа на Stand Up To Cancer (SU2C) – инициатива за събиране на средства в подкрепа на ново научно изследване за рака.
 
Записът на “Just Stand Up” е по идея на АнтониоЕл ЕйРийд – председател на "Island Def Jam Music Group", след вдъхновяваща среща с жената, която организира кампанията "Stand Up To Cancer".

Песента е продуцирана от Ел Ей и КениБейбифейс Едмъндс. “Just Stand Up” ще бъде в радиоефира от 24 септември. От тогава ще може да бъде закупена и ексклузивно от iTunes.
 
Премиерата на песента, която ще е с участието на всички звездни изпълнителки, ще е на 5 септември по "ABC", "CBS" и "NBC", като каналите ще отделят 1 час без реклами в прайм тайма. Това ще е първото едновременно излъчване по няколко, имащо за цел да събере средства за борба с болест.

Новинарите Чарлс Гибсън, Кейт Кърик и Брайън Уилямс ще дадат подробности за животоспасяващото изследване, говорейки с учени и пациенти.

Продуцент на предаването ще е Лаура Зискин. Самата тя е преодоляла болестта, а в кредитите й влизат трилогията "Спайдърмен" и "Хубава жена". Продуцент е и на 74-те и 79-те годишни награди на Академията.