Последният ден на месец април 2011.

Малко след 19.30 часа.

Поли Генова излиза на сцената на претъпканата зала в родното й Национално музикално училище "Любомир Пипков".

Залата избухва. Тук са всички, които я обичат. Роднини, приятели, преподаватели, съученици, журналисти и ... разбира се, детската вокална формация Бон Бон. Положителната енергия в помещението направо мачка. Поли казва развълнувана няколко думи, кани бенда си и забива брилянтна акустична версия на моментния национален хит N 1 - "На инат".

С него е даден старт на тържественото изпращане на вокалистката и екипа й към чакания финал в Дюселдорф, Германия, в конкурса-легенда "Евровизия". На сцената до Поли първа излиза Беста, една от водещите на детското телевизионно шоу "Бон Бон" по "Супер 7". Тя поздравява звездата с няколко мили думи и дава начало на помитащото шоу на "бонбоните".

Става дума за същия оня суператрактивен микс от шампионски песни на "Евровизия" през годините, който детската група представи и в зала 1 на НДК по време на българския финал през февруари. Страхотен хъс, шеметна хореография и перфектни детски вокали във версиите от парчета на Руслана, Елена Папаризу, Александър Рибак, Лена, Мария Шерифович и дори АББА (ABBA). За финал – досегашната родна еврогордост на Елица и Стунджи.

Със сигурност всеки в залата беше гледал това шоу и преди. Със сигурност обаче и всеки един за пореден път се размаза от удоволствие и награди малките изпълнители от Бон Бон с бурни овации.

Последва още един мил момент в празника. Поли изведе на сцената чаровната Сара (дъщеря на ръководителката на Бон БонРози Караславова) и заедно с "бонбоните" и всички в залата я поздравиха с култовото "Happy Birthday" по случай 8-я й рожден ден.

Няколко думи каза и самата Рози, жената, която на практика направи Поли Генова истинска звезда, а госпожа Милка Митева – директор на Националното музикално училище "Любомир Пипков", подари на певицата националното знаме, с което да слезе на немска земя в понеделник, 2 май.

Секунди след това Поли отново извика децата от Бон Бон и заедно с Яна, Деси и Бети – момичетата от триото ЛаТиДа, изпълни експлозивния си денс хит "Едва ли".

После Генова прочете специалното писмо в нейна подкрепа от българите, които живеят в чужбина и им благодари от сърце за красивия букет и хубавите думи.

В самия край на тържественото изпращане на Поли Генова и нейния екип звуча, разбира се, българската песен-надежда "На инат", изпълнена наполовина от Поли и наполовина от малката Рая Христова.

Аплодисментите бяха като на истински рок концерт, а повече от час след това българската представителка на конкурса за песен на "Евровизия" раздаваше автографи върху стилните си нови плакати с кадър от видеоклипа на "На инат".

Най-ясен в коментара си за Поли Генова беше водещият на тържеството. Нейният съученик Петър каза, че каквото и да се случи след десетина дни в Дюселдорф, безспорен факт е, че тази година България има най-категоричния и неоспорван победител в надпреварата досега.

Абсолютен факт!

Просто талантът и харизмата на Поли са толкова истински, че няма как Европа да не ги усети.

Успех!