Изписването на думи с перо и мастило върху пергамент и възстановяване на кирилицата на 3D Street Art бяха част от необикновената среща на децата с българската писменост, която MidalidareRock In The Wine Valley създаде ден преди 24 май.

Към събитието се присъединиха и медии, които споделиха емоциите на децата и отразиха красивите кътчета в долината на виното в Могилово. В "изрисуването" на кирилицата в 3D Street Art се включиха младите художници от СОУ "П. К. Яворов", Чирпан, и детско-юношеска студия за опера и балет Маргаритки при Държавна опера Стара Загора, които пресъздадоха кирилицата в триизмерни букви на алеите на винарната. Така азбуката ще посрещна утрото на празничния 24 май в пълния си блясък.

В оригиналния им вариант буквите бяха нарисувани от световноизвестния художник в 3D Street Art жанра Леон Кеер от Холандия през май 2016 като част от 3D фестивал с участието едни от най-добрите в света художници.

Събитието беше посветено на 24 май под надслов "Пази кирилицата!" и представи рок фестивала Midalidare - Rock In The Wine Valley с W.A.S.P, Doro, Gotthard и Udo Dirkschneider. Както MySound.bg нееднократно писа, рок фиестата предстои на 9, 10 и 11 юни.

Билетите са в продажба чрез мрежaта на Eventim в цялата страна, както и в OMV, The Mall, книжарници "Ориндж", "Офис 1", Билетен център на НДК, "Технополис", Български пощи, както и на място в Мидалидаре. Цените на пропуските са:

За целия фестивал:
-    70 лева (редовна цена) - до 31 май
-    80 лева (last minute) - от 1 до 11 юни
Еднодневни:
-    50 лева (редовна цена) - до 31 май
-    60 лева (last minute) - 1 до 11 юни

Желаещите да са част само от Piraeus Battle Оf Тhe Вands ще трябва да заплатят 10 лева, за да видят изпълненията на младите банди.