Айрън Мейдън (Iron Maiden), заедно с екипа си и тонове техника, отново се качват на борда на Ed Force One – специално направения Boeing 757 – през февруари.

Музикантите ще пропътуват близо 100,000 километра около света в продължението на своето грандиозно световно турне Final Frontier, в което ще свирят на 29 шоута, в 26 града в 13 държави на 5 континента. Капитан на полета, разбира се, ще бъде вокалът на бандата Брус Дикинсън, който е и квалифициран пилот.

Първото шоу ще бъде на Олимпийския стадион в Москва, на 11 февруари, след което Boeing 757 - с нов дизайн специално за новия албум и турнето, ще отведе бандата в Сингапур и Индонезия, където бандата ще забие за първи път, преди да прелети и до Австралия. Там ще бъде хедлайнър на две арена дати и на пет шоута от Soundwave Festivals. След това EF1 ще обърне към северното полукълбо за първата изява на бандата в Южна Корея и две шоута в Токио, следва път през Пасифика, пътуване от над 10,000 км. за два концерта в Мексико. Следват стадионите в Южна Америка и в цели пет държави, като последното шоу от тази част на обиколката ще бъде в Тампа, Флорида, САЩ, на 17 април – или точно 66 дни по-късно след началото в Москва.

"Бяхме слисани от фантастичните реакции на всички към EF1 по време на турнето ни 2008/09. Както феновете ни знаят от филма Flight 666, който документира изпитанията и турбуленциите, през които минахме, за да вдигнем целия буквално проект във въздуха, крайният резултат си заслужаваше всичко! Бандата и екипът много се изкефиха на цялото това пътуване, така че изглеждаше единственият логичен начин да продължим и сега с турнето The Final Frontier, за да можем да стигнем до възможно най-много фенове по целия свят, да прекосим всички граници и да посетим места, където Мейдън преди това не са били – истинският Frontier стил!! Нямаме търпение да свирим в Сингапур, Индонезия и Южна Корея за първи път, както и да се видим отново с всичките ни останали фенове", казва фронтменът.

"Ще свирим повече парчета от новия албум, но ще има и доста от по-старите и любими на феновете песни, защото ще свирим пред много нови лица, които знаем, че ще искат да чуят тези изпълнения за първи път. Ще натъпчем самолета до горе с продукция - там ще бъде естествено и Еди, и се отправяме на път. обещаваме фантастично пътешествие на всички!! Така че до скоро", казва още Дикинсън.

Веднага след премиерата на най-новия албум "The Final Frontier" – 15 студиен за бандата, той се оказа най-успешния проект в чартовете до момента. Както MySound.bg вече отбеляза, оглави класациите за албуми в 28 държави по целия свят. Дискът беше абсолютният бестселър на лятото и в България. Албумът  стана No.1 и в чартовете на BillboardEuropean, Tastemaker и Rock Charts, както и No.4 в Щатите - най-високата позиция на Айрън Мейдън за всички времена там.

Албумът е на родния музикален пазар от "Анимато Мюзик"/ EMI.