Изложба, посветена на Ей Си/ Ди Си (AC/ DC), ще отвори врати в Северен Лондон на 5 февруари, информира "NME".

Експозицията, озаглавена "Let There Вe Rock" по едноименното парче (и тава) на бандата (1977), ще бъде изложена в галерията "Прауд", Кемдън Таун, и ще приема посетители чак до края на май.

Входът е безплатен.

Автор на снимките е Филип Морис. Повечето от тях са черно-бели. Те документират първите стъпки на легендарните днес рокаджии.

Затова и - логично, голяма част от тях центрират автентичния фронтмен на бандата - Роналд "Бон" Скот (1946-1980) (Bon Scott).

Пял в Дъ Спектърс, Фратернити, Дъ Валънтайнс и Маут Лофти Рейнджърс, шотландсият емигрант в Австралия поема микрофона от Дейв Евънс, за да превърне намаханите още тогава хлапета в емблема на рока.

Както признават по-късно братя Йънг - Малкълм и Ангъс, той спечелил симпатиите им не заради дългогодишния си опит в различни групета, а тъй като е бил отхвърлен от армията като "социално неприспособим" и е бил осъждан за дребни криминални провинения.    

Особено интригуващи за феновете ще бъдат снимките от работата на групата в студио покрай записите на дебюта й "TNT"(1975) и нейната първата изява на живо, твърдят куратори от галерията.

Митичните групари в момента са на голямо турне, презентирайки актуалния си диск "Black Ice" (2008), първи техен проект след "Stiff Upper Lip" (2000).

Това може да се окаже последна световна обиколка в кариерата на австралийците, според думите на басиста Клиф Уилямс.