Младото и обещаващо британско инди-рок дуо Sister Gracie ще участва в месечната серия на "Аларма Пънк Джаз""Звуково изобразяване на града" в столичния бар Coda.

Концертът, който ще се състои от 19.30 ч. утре, 14 март., е по покана на фестивала и проектa Indioteque. Изявата е част от обширното европейско турне на лондончаните.

"Европа е изключително гостоприемна към музиката ни", казва барабанистът Лиъм Уайброу.

"Оставаме с впечатлението, че тук страшно много се цени това, което правим. В момента британската сцена е много хаотична, компаниите нямат особен интерес към китарните групи и поради това ние съсредоточаваме изявите си все повече и повече в други страни. Тази пролет решихме да отидем дори по-надълбоко в Европа и гостуваме в страни като България, Румъния, Хърватия, Сърбия", допълва Лиъм.

Вход: 8 лв.
 
Концертът ще започне малко след 19.30 ч. и бъде предаван пряко във "Фалшименто" по Радио София (94.5 FM), ще бъде излъчен и в "Аларма" по програма "Христо Ботев" няколко дни по-късно.

Двата мини албума на лондонската група може да се чуят безплатно на http://sistergracie.bandcamp.com.

Бар Coda е на улица "Лавеле" 19.

А ето какво казват и специализираните издания за Sister Gracie:

"Това е група, която е трудно да се опише. Звукът й е много по-внушителен и мрачен на живо, без да губи от танцувалния си чар. Китарната им магия остава на заден план единствено, когато театралността на вокалиста започва да привлича цялото внимание". (The Fly)

"Защо обичаме тази група? Те не звучат като никоя друга. Просто чуйте Fibre Eyes и ще си я тананикате, докато се прибирате към вкъщи с метрото". (The Ladies Toilet в рубриката "Група на седмицата")

Още - на:

http://www.facebook.com/alarmapunkjazzfest
http://indioteque.com
http://www.bnr.bg