Три български рок банди ще се вихрят на осмото издание на Младежкия фестивал "Жреци на музите".

Както MySound.bg вече огласи, събитието е Царево между 20 и 30 август.

Soulsburn, Electric Dragon и Crashbrake ще зарадват почитателите на по-твърдия саунд с най-култовите си парчета на 23 август, събота.
 
В 19.30 ч. на сцената на централния площад ще се качи група Soulsburn. Фестивалът ще бъде дебют за създадената тази година банда, определяща стила си като хард-ен-хеви. Вокалистката Ефи и компания ще подгреят публиката с авторски парчета и кавъри.

Българската нинтендо-пънк формация Electric Dragon е втората, която ще участва в  рок събитието. Музикантите придобиха популярност с уникалния си стил, който наричат 8-bit nintendo punk. Звукът им по-общо се вписва в жанра електро-рок и съчетава елементи на електро, пънк рок, рап и chiptunes. Групата, освен в България, се радва на фенове от САЩ, Канада и Русия. Има два албума, издадени за независими лейбъли, 1 EP и няколко сингъла. Антикомформистки текстове и музика с послания за независимост, за освобождаване от авторитети и здраво експериментиране – това са Electric Dragon.

Хедлайнъри ще бъдат момчетата Crashbrake. Това е метъл група с хип-хоп вокали, която често наричат българските Рамщайн. Квартетът (на снимката) залага не само на музиката, но и на визията, на сценичното шоу. Според музикантите  хората ходят на концерти не само за да слушат, но и да видят нещо различно и атрактивно. Феновете им са шарени - от почитатели на тежкия метъл до хора, които не харесват този стил, но симпатизират на бандата заради специфичната музика и сценичното шоу, които прави.

До момента на традиционната рок вечер в рамките на фестивала са свирили родните банди Габана, Докторс Гого Бенд, Бодра смяна, Egodraft, Maze, DSOL, Artmospheric Band,Rocco e Freddy, Gunpowder, Коцето Калки, Paper Wings, Летците, Acoustic Corporation, Bright Sight, Hellrider, S.D.X., както и  македонците Eye Cue и Bad Memory от Сърбия