Барабанистът на Ред Хот Чили Пепърс (Red Hot Chili Peppers) Чад Смит (Chad Smith) се е присъединил към нова супергрупа, която ще бъде предвождана от бившия фронтмен на Ван Хален (Van Halen) Сами Хагар (Sammy Hagar).

Съставът ще се казва Чикънфуут (Chickenfoot) и в неговите редици ще се включат още екс басистът на Ван Хален Майкъл Антъни и китарния виртуоз Джо Сатриани.

Те ще влязат в студио, за да запишат дебютния си албум в началото на това лято.

"Написали сме осем-девет песни... Когато хората чуят определена мелодия, те се сещат веднага, че е на Лед Цепелин. Нашата музика е точно толкова добра. Знам, че е доста гръмко изявление, но ние наистина можем да сме конкуренти на Цепелин!", разказва за проекта самия Хагар.

Той бе вокалист на Ван Хален от 1986 до 1996 и отново през 2004, но напусна и двата пъти заради вражда с китариста Еди Ван Хален.

Чад Смит пък е свирил с уникалния Глен Хюс, както и в свои странични джаз проекти, които е съчетаваше с основното си задължение на ударник в Ред Хот Чили Пепърс.  Най-вероятно повече няма да му се налага да се разкъсва между тези няколко участия, защото преди месец колегите му от Ред Хот си дадоха почивка за неопределено време.