Преди 40 години, на 25 юли 1983 rодина, излиза дебютният албум на Metallica "Kill ’em All".

В началото той не успява да попадне в нито една влиятелна класация, но към момента в САЩ е тройноплатинен, а в световен мащаб е сред най-ценените траш метъл заглавия, вдъхновили стотици млади банди. 

Групата иска да кръсти тавата "Metal Up Your Ass", но по настояване на продуцента Джон Зазула името е сменено на доста по-провокативното "Kill ‘em All". Още с появата си албумът печели сърцата на феновете в цял свят. "Hit The Lights", "The Four Horsemen", "Motorbreath", "Jump In The Fire", "Anesthesia", "Whiplash", "Phantom Lord", "No Remorse", "Seek & Destroy" и "Metal  Militia" са сред най-разпознаваемите и обичани песни от феновете на тежката музика.

Тази година и фенклубът Harvester Of Sofia (HOS) навършва 15 години. Създаден от любовта към Metallica, българският фенклуб е събрал в редиците си най-запалените привърженици на групата. Родният трибагреник е сред най-често присъстващите по време на концертите на Metallica, а постоянното му присъствие в репетиционната на бандата е ярък пример за обратната връзка с групата.

На 16 септември Hammerhead (BG) ще изсвирят целия "Kill ’еm All" в чест на 40-годишнината от неговата премиера. Събитието ще се състои в столичния  клуб Joy Station. Вратите ще отворят в 19.00 часа, а в 20.00 часа ще започне шоуто, отдаващо почит към един от най-великите метъл албуми и към едни от най-големите му почитатели. Освен всичко от ’83 ще чуем и много други любими песни на великата четворка, уточняват организаторите.

Билети по 25 лева се продават на касите в магазини "Фантастико", онлайн и в мрежата на Eventim.bg. Всеки фен може да използва и опциите, даващи възможност да се отпечатва закупения електронен билет вкъщи или да го покаже за проверка на място през телефона си.

Вход на място - 30 лева.

Деца до 7-годишна възраст ще влизат безплатно, но с придружител и попълнена декларация.

Събитието се организира с подкрепата на официалния фен клуб на Metallica у нас – Harvester Of Sofia, и КФМ.

Metallica: Seek And Destroy Live at The Metro 1983

https://www.youtube.com/watch?v=UzdDAd9EBOI