DelPadre (някогашни Румба Афисионадо) канят почитателите на испанската музика, представяйки премиерно дългочаквания си дебют - "Rubi", в Дома на киното от 20.00 ч. на 15 декември.

Дискът, кръстен на пробивния сингъл на формацията, излиза през лейбъла Rumba Aficionado, и ще е в музикалните магазини веднага след представянето му тази събота. А най-запалените почитатели на испанската музика и латино ритмите, дошли на концерта, ще го получат като подарък.

Музиката в диска не се приема единствено със слуха, тя кара цялото тяло да танцува и да преживява звучащото в момента, като едновременно с това разкрива дълбочината на историите, разказани в 13-те песни. Албумът съдържа в себе си цялата радост и топлина на испанските ритми. В изпълненията лесно може да се усети неподправената любов, с която музикантите създават и представят своите авторски композиции.

"Rubi" е ритмичен, многоцветен и изненадващ. В него са вплетени традиционни български инструменти, звучащи в пълна хармония с испанските мелодии. Някои от песните са на български, сред които се откроява фламенко версията на "Облаче ле, бяло". Специалният испански прочит на "Can’t Take My Eyes Off You“ пък е една от красивите изненади за почитателите.

Последният щрих в албума на DelPadre с оригинален испански произход е на дизайнера Тони Мартинес от Барселона, който е автор на обложката. С неговото име обаче испанската следа не свършва. В "Rubi" участват 20 музиканти от 9 страни, отдадени изцяло на испаноезичната музика.
 
Освен ядрото на DelPadre - Христо Коликов-Кристо, Симеон Иванов , Цветан Андреев и Алекс, в концерта ще участват и много гост-музиканти, сред които е и известният басист Хуан Гарсия - "Снежната Сова", който пристига специално за събитието от Ню Йорк.

Участват още артисти от Австрия, Коста Рика, Колумбия, Италия, Куба, Унгария, Германия, Испания... и разбира се, България. Именно тук, в студиото на Алекс Нушев, са реализирани част от записите на проекта. Другото студио, в което се е вихрила пачангата, е White Room Studios в Залцбург, където Свилен Ангелов е миксирал песните. Мастерингът е правен в Германия.

Един от хитовете в проекта е съвместната песен на DelPadre и Поли Генова - "Bueno". Поли тя ще изяви заедно с Кристо и компания на 15 декември.  Заради лятото, музиката и коктейла след изявата...

Билетите за премиерата на "Rubi" са с цена 10 лв. и се продават на касата в Домa на киното.