Дългоочакваният 3D филм за метъл колосите Металика  (Metallica) вероятно ще е готов през лятото.

Както MySound.bg вече огласи, зад него стои името на режисьора Нимрод Антал (Nimrod Antal). За "подложка" на продукцията е концертът на Гневния квартет  във Ванкувър, Канада, от 24 август 2012.

Барабанистът на Металика - Ларс Улрих (Lars Ulrich),  заяви, че проектът може да се разглежда като отговор на класиката на Лед Цепелин (Led Zeppelin) – The Song Remains The Same. Филмът на Цепелин от 1976  е спътник на лайв албума със същото име и се основава на кадри от митичното шоу на британците в "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк.

Но той също така включва "фентъзи истории" извън концерта за всеки един от членовете на групата, както и за мениджъра Питър Грант (Peter Grant) и тур мениджъра Ричард Коул (Richard Cole), припомнят от официалния фенклуб на Металика - Harvester Оf Sofia.

"Има прилики (с The Song Remains The Same)" – разкрива Улрих в последния брой на "Класик Рок” (Classic Rock). Има четирима членове в Лед Цепелин, четирима членове сме и в Металика. Това е пълнометражен филм и в него има много неща, които не се случват на сцената. Основната разлика е, че нещата, които се случват извън сцената във филма на Металика, не включват всички членове на групата. Това са два отделни свята – шоу на Металика и една история, която се развива в паралелна вселена – и в един момент те се преплитат".

Бандата работи и по нов материал, докато се поставя финалните щрихи към 3D филма. Очаква се новият албум да е нещо като продължение на албума "Death Magnetic" (2008).

"Death Magnetic" е един албум", казва Улрих. "Не са много записите на Металика, които звучат толкова добре четири години след като са били направени, колкото "Death Magnetic". При много от другите записи имаше въпроси  "Защо направихме това?" или "Какво става там?", или "Защо никой не каза да да го направим по друг начин?" С "Death Magnetiс" обаче това не се случи. Това, което правим сега, със сигурност звучи като продължение", добавя неуморният дръмър.