Еди ван Хален (Eddie Van Halen) обяви, че продава два автомобила от колекцията си, съобщава "MyCar.bg".

Возилата са "Chevrolet 210 Pro Street Rod" и "Chevy Nomad Station Wagon", и двата от 1956.

Те ще са сред специалните екземпляри в 38-то издание на колекционерския търг „Барет-Джаксън” в Скотсдейл, Аризона (11-18 януари). Аукционът е считан за един от най-престижните за ретро реликви в света.

"Chevrolet 210 Pro Street Rod" е доработен някога за улични драг състезания и притежава повече от 600 „коня” под капака си, извлечени от класическия за марката двигател.

„И двата автомобила са много специални за мен, защото отблизо следях намирането, покупката им, а също и възстановяването – споделя Ван Хален пред сайта на групата. – Почти се мразя заради факта, че ги продавам, но просто нямам време да ги карам и поддържам. Реших се на тази стъпка, защото не е справедливо само да стоят в гаража ми, докато в същото време има хора, които биха ги шофирали и гледали на тях с много внимание.”

За да ги направи още по-специални и скъпи, в духа на класиките, Еди е изработил по една бутикова китара от собствената си нова серия "Wolfgang", която ще дебютира в САЩ също този месец.

Братята Алекс и Еди ван Хален са сред най-запалените автомобилни фенове и колекционери сред рок величията, въпреки че не афишират публично страстта си. Две от любимите марки на двамата са "Corvette" и "Porsche".