Поредното издание на фестивала "Sofia Blues Meeting" ще се състои в "Sofia Live Club" от 20.30 ч. на 1 март.

Специален гост на традиционното събитие е именитият блусмен Ерик Сардинас (Eric Sardinas). Партито интригува с още един факт - на него Васко Кръпката и неговият Кръпка блус бенд ще представят чисто нов материал.

"Той е част от следващия ни албум", съобщи Кръпката, като довери, че в него ще участва и професор Владко Радулов, освен колоритния вокалист Камен Кацата. Зрителите ще имат удоволствето да чуят и Vadviragok Blues Band -  новото явление на блус и роксцената в Унгария! Младите и нахъсани момчета от Будапеща успешно продължават традициите на унгарските групи в това направление и освен собствени композиции, ще представят в характерен свой стил кавъри на най-добрите образци от електрик и Чикаго-блуса. "Въобще, ще бъде голЕм купон, стягайте се", прикани Васко с част от текста на своята знакова песен.

"Ерик Сардинас е музикант, който винаги пали китарата със солата си", твърди блус и рок критиката за тазгодишния хедлайнър на "Sofia Blues Meeting". Почитателите на Ерик отлично знаят за какво иде дума - Сардинас и неговото силово трио се изявиха великолепно като съпорт на концертите на Стив Вай (Steve Vai) в България. Последният път те демонстрираха що е то електро блус в зала 1 на НДК през 2005.

В началото на 1999 след години, прекарани в безкрайни турове, триото Ерик Сардинас Бенд издава дебютния си албум "Treat Me Right", който получава доста ласкави отзиви в специализираните музикални издания заради умелото съчетаване на делта-блус елементи с мощен заряд рокендрол. Заедно с басиста Пол Лоринджър и барабаниста Скот Палейшъс Сардинас успява да привлече вниманието на Хюбърт Съмлин, с когото записват кавър на “Down In The Bottom”, и на Джони Уинтър, на когото триото беше съпорт в началото на новия век. Стив Вай също е очарован от музиката, стила, боравенето с китарата и, не на последно място, от сценичното присъствие на Сардинас.

Неговият последен албум е силно акламираният "Eric Sardinas & Big Motor" (2008).  

"Sofia Blues Meeting" е с медийната подкрепа на радио "Star FM".

Билети вече се продават чрез www.eventim и www.ticketplus