Fat White Chiefs ще свирят по покана на Васко Кръпката и "Кръстопът: Фестивал на Музикант.Орг" довечера, 20 януари, в студиото на "СКАТ".

Началният час на предаването е  22.00, то определено ще бъде интересно за феновете на по-тежката музика, обясняват от екипа.

Групата ще представи 8 авторски парчета в стил, комбиниращ прогресив, траш, неометъл, рап и готик. Музиката й съдържа концентрирано количество енергия, мощен саунд, сложна структура, многопластово наслагване на различни инструментални пластове, техничност и богати на звук и диапазон вокали.

Музикантите, които формират основното ядро на Fat White Chiefs, работят заедно в различни проекти още от 90-е години. Това обяснява тяхното професионално и стабилно звучене както на сцена, така и в студиото. В настоящия момент съставът е готов с авторски композиции за дебютен албум, като безспорен хит ще бъде парчето "Master Joe", донасят запознати с материала. Сред песните се открояват и "Sixth Sense" и "Hunter Of Dreams". Проектът е достъпен на страницата на бандата в MySpace.com: http://www.myspace.com/fatwhitechiefs1

Атанас Костадинов (вокал), Живко Ненков (соло китара), Иван Максимов (ритъм китара и клавир), Ивайло Ценков (бас китара) и Милен Козов (барабани) специално за предаването тази вечер ще изминат над 160 км. - от репетиционната в Плевен до студиото на шоуто в София. Това е поводът участието им да се реализира под формата на концерт.

Студиото на предаването разполага с ограничен брой места за фенове на групата и достъпът ще се осъществява с предварително записване на e-mail: pr_festival@abv.bg

Представянето на Fat White Chiefs е част от "Кръстопът: Фестивал на Музикант.Орг". Събитието се реализира с подкрепата на Васко Кръпката и екипа на предаването "Карай да върви, това е блус".

То се излъчва всяка сряда на живо от 22 часа, като участията се повтарят всяка събота след полунощ.

Приоритет както на Васко Кръпката, така и на организаторите на фестивала, е популяризирането на новите български групи.