Броени дни делят родната публика от първия самостоятелен концерт на легендите на тежкия метъл - Cradle Of Filth!

Бандата пристига у нас в деня на концерта - 28 юни (в зала "Универсиада") и ще остане в София около два дни. Фронтменът Дани Филт (Dani Filth) ще бъде придружаван от китаристите Джеймс МакКълрой (James McIlroy) и Пол Алендър (Paul Allender),  басиста Даниел Фърт (Daniel Firth), барабаниста Мартин Скарупка (Martin Skaroupka) и нежното лице на групата Линдзи Скулкрафт (Lindsay Schoolcraft), която стои зад кийбордите и беквокалните партии. Формацията пътува със собствена охрана, мениджърски екип от 13 души и техническа продукция със звук, осветление и специални сценични ефекти.

Подгряващите банди ще са българските Dimholt и Past Redemption.

За престоя си у нас, Cradle Оf Filth ще бъдат настанени в един от най-добрите столични хотели. За бандата са приготвени 50 черни хавлиени кърпи, над 20 литра френска минерална вода и 4 огромни огледала.

Гримьорната на музикантите трябва да бъде голяма и просторна, с най-малко 3 удобни дивана и 12 меки кресла. Важно изискване е да бъдат осигурени специални високи щендери и закачалки за сценичните костюми, а в помещението, в което те ще бъдат поставени, пушенето е абсолютни забранено.

Едно от интересните желания на музикантите е да им бъдат приготвени 10 чифта нови черни чорапи, както и 3 опаковки с таблетки витамин Ц.

Кулинарните предпочитания на гостите са съобразени с горещите температури навън и включват леки ястия от задушени зеленчуци, пиле, кафяв ориз, кисело мляко с пробиотици, свежи плодове, фрешове и различни видове сирена.

Българските фенове на Cradle Оf Filth са истински късметлии, че ще имат щастието да видя любимата банда на живо, след като шоуто на британците в Истанбул беше отменено заради събитията на площад Таксим. Така европейските дати от турнето, промоутиращо последния албум на бандата "The Manticore Аnd Other Horrors", са само във Франция и България.

Както вече е известно, две български банди ще подгряват шоуто – Dimholt и Past Redemption. Очаква се хедлайнърите да се качат на сцената около 21.30 ч.

Билети са софийския концерт на легендарните британски металурзи могат да бъдат закупени от Билетен център, НДК, мрежата на "Тикетпро" в цялата страна и онлайн на www.ticketpro.bg

Цената им в предварителна продажба е 45 лв., а в деня на събитието – 50 лв.