Покойният Рони Джеймс Дио (Ronnie James Dio) ще бъде възпят с филма "Човекът от Сребърната планина" по "Нова Телевизия"от 19.30 часа довечера, 22 май.

Автор на продукцията е Георги Арнаудов.

Всички знаете кой е той. Независимо дали се представя под името Падавона или Дио. Или пък може би е вокалистът на оная песен... или дребното човече с огромен глас и още по-голямо сърце. За жалост той ни напусна. Човекът, който се пребори с шоубизнеса, убиваше дракони и прогонваше уроки със своя характерен жест, станал символ на тежкия рок, загуби битката с рака.

За жалост, нас това очаква и нас – да изпращаме любимците и символите на нашата епоха. Но точно както Майкъл Джексън или Фреди Меркюри – смъртта на Рони Джеймс Дио затваря цяла страница в културното развитие на малката планета Земя.

За легендарното гърло може да се разказва много. Как в продължения на десетилетия успява да не нагази в тъмното езеро на наркотиците и да потъне в забвение. Как съживява  с божествения си глас една от най-великите рок групи – Блек Сабат... Как прекарва дните си в четене на средновековна история в своя замък.

Или безкрайните истории за това колко земен и обикновен човек с необикновена за съвремието ни доброта беше Дио...

Да го аплодираме - макар и пред телевизионния екран...

Макар и посмъртно!