Британската премиера на документалния филм за Айрън Мейдън (Iron Maiden)  - "Flight 666”,  ще се състои в "Odeon Kensington" в Лондон на 20 април. Ще присъствят членове на групата и екипа на филма, както и други специални гости.

На следващия ден, 21 април, филмът ще се завърти едновременно в над 450 киносалона в общо 41 държави. "Flight 666” ще бъде излъчен по най-високите стандарти в киното, 2K digital и 5.1 surround sound, равпространяван от "Arts Alliance Media" със съдействието на "Phantom Music Management" и "EMI Records".

Според Хауърд Кийдейш, изпълнителен директор на "Arts Alliance Media", "Flight 666” е най-мащабната световна премиера за документален филм досега, станала възможна благодарение на легендарния статус на бандата и ... дигиталния запис. Филмът е крайъгълен камък в дигиталното кино и огромно постижение за компанията и нейните партньори по света.

Както "MySound.bg" информира, „Iron Maiden: Flight 666” е пълнометражен документален филм, проследяващ живота на рокаджиите, спечелили наскоро награда "BRIT" за най-добра група на живо, по време на миналогодишното им световно турне.

Кадрите са заснети по време на първата част на турнето "Somewehere Back In The World" през февруари и март 2008, считано за най-амбициозното и мащабно турне в рок историята.

"Flight 666" е точен портрет на една от най-успешните рок групи, вдъхновяващ и често забавен разказ за хаотичния живот по време на турне.

Филмът наскоро спечели наградата "24 Bеats Per Second" за най-добър документален филм на престижния "South By South West Film & Music Festival" в Остин, Тексас.

Повече информация за филма и групата - на www.ironmaiden.com/flight666