49-годишният фронтмен на една от най-известните групи през XX век - метълите Crazy Town, Шифти Шелшок (Shifty Shellshock), е бил намерен мъртъв в дома си в Лос Анджелис, съобщи NME.  

Съдебен лекар от калифорнийския град впоследствие потвърди смъртта на популярния рапър, певец и композитор. Все още не е обявена официално причината за неговия трагичен край.

Феновете на групата предполагат, че причината за смъртта на Шифти Шелшок е наркотици, защото самият той никога не е крил зависимостта си към тях, заради която на няколко пъти влизаше в болница. През 2012 година беше арестуван за притежание на кокаин и побой на приятелката си. Музикантът се яви в съда без никакви възражения относно предявените срещу него обвинения и получи тригодишна пробация, но в последващо изказване заяви, че през следващите две години ще се подложи на активно алкохолно и нарколечение в известна клиника.

Сет Брукс Бинзер (Seth Brooks Binzer), както е по паспорт, участва в няколко ТВ риалити формати, посветени на проблемите на звездите със зависимостите. Арестуван е няколко пъти заради опит за кражба, шофиране в нетрезво състояние и физическо насилие. Баща е на три деца от три жени.

Групата е създадена от Шелшок и неговия приятел на име Брет "Епик" Манзур през 1995 година. И двамата са цапнати в устата бивши членове на улични престъпни групировки, излежали малки присъди за дребни провинения. "Ние сме като Денис Белята за възрастни", пояснява Шефти. Първоначално бандата свири ню метъл, но после се насочва към по-мекото звучене. Най-големият им хит е "Butterfly" - смесица между рап лирики и мелодичен семпъл от песента на Red Hot Chilly Peppers "Pretty Little Ditty". Премиерата на песента се състоя в края на 2000 г. Парчето достига № 1 в класацията на Billboard за сингли (включително Billboard Hot 100) и остана на върха две седмици. Нейният клип е гледан 237 милиона пъти в YouTube. Тя е включена в пълнометражния дебют "Gift Of Game".  

Crazy Town ще бъдат запомнени и с видеоклипа към "Revolving Door": Пичовете от калифорнийската рок-рап група се мотаят по татуировки в компанията на мнооого, ама мнооого красиви жени в яко кичозни цветове. Съвсем в LA style (Едва ли някой ще отрече, че той е един от най-пъстроцветните градове на планетата - шарен, бляскав, шантав.)

Бандата се разпада след провала на втория си албум "Darkhorse" (2003). Той напомня малко на музиката от началото на 90-те и ако съществуваше понятие като "глем неометъл", това издание би било сред образците на стила. Определено по-мелодичен от дебюта, но с повече експлозивни китарни рифове, поръсени с хип-хоп бийтове. Експериментът обаче не беше приет.

Въпреки това членовете на формацията се събират отново през 2015 година, когато издават своя трети албум.
Снимка: Christopher Polk/WireImage