След като за една седмица се регистрираха 500 хиляди гледания на първия тийзър на парчето "Bridge Burning", Фуу Файтърс (Foo Fighters) пуснаха втори откъс за най-нетърпеливите си фенове на адрес http://www.foofighters.fm с честота на виртуалния тунер - 101.5.

Седмият студиен проект на групата ще бъде на музикалния пазар на 12 април от "Вирджиния Рекърдс"/Sony Music Entertainment.

Съвсем изненадващо за публиката, музикантите изсвириха целия нов материал на последния си концерт в Санта Барбара на 28 януари, последван от емблематичните парчета на бандата включително "Wattershed" от едноименния дебют през 1995.

Рокаджиите обявиха датите на американското си турне, а потвърдените им фестивални и концертни изяви в Европа за 2011 до този момент са Isle Of WightВеликобритания, PinkPop Холандия, Wulheide Stadium в Берлин, ще бъдат хедлайнъри на двудневния Milton Keynes Bowl на Острова на 2 и 3 юли.

Седмият и все още безименен нов проект е продуциран от Бъч Виг и миксиран от Алан Молдер. Парчетата са записани изцяло на аналогови касети в гаража на Дейв Грол в дома му в Калифорния. Дискът продължава успешната работа с легендарния продуцент Бъч Виг, оставил почерк в парчетата "Wheels" и "Word Forward" за колекцията "Greatest Hits" (2009). Първото му сътрудничество с Дейв Грол е работата по записите на култовия албум на Нирвана (Nirvana) - "Nevermind".

Интересен е фактът, че другият член на Нирвана – басистът Крист Новоселич, участва като гост в записите на парчето "I Should Have Known". Пат Смиър, свирил с Нирвана по концертите им като втори китарист, също си присъединява към компанията на Дейв Грол, Тейлър Хоукинс, Нейт Мендел и Крис Шифлет.

Бандата е основана от екс-барабаниста на Нирвана Дейвид Грол през 1995 след самоубийството на Кърт Кобейн и разпадането на легендарните сиатълци.

Доста бързо формацията придобива собствен облик и стил, за да се превърне в една от най-значимите рок групи за последните десет години.

Още - на:

http://foofighters.com/
http://www.facebook.com/foofighters
http://twitter.com/foofighters

www.sonymusic.com
www.virginiarecords.com
www.facebook.com/virginiarecordsbulgaria