Проектът "Knights Of The Cross" (1998) на Грейв Дигър (Grave Digger) ще бъде представен в предаването за концептуални албуми "Картини от една изложба" по програма "Хоризонт" на БНР след 21 часа довечера.  

Орденът Pauperes commilitones Christi templique Salomonici, или "Бедните рицари на Христа и на храма на Соломон", е основан на 27 декември 1118.

Девет френски рицари начело с Hugues de Payens приемат монашеските обети за бедност, безбрачие и подчинение на устава на св. Августин, както и да гарантират със силата на оръжието сигурността на поклонниците по Светите места, вкарва в интригата водещият Сергей Шишов.

Германските металяги Грейв Дигър, воглаве с фрнотмена Крис Болтендал (Chris Boltendahl), са впечатлени от историята на тамплиерите и решават да й посветят втория албум от трилогията си за Средните векове.

Те припомнят причините за създаването на този орден, неговия възход и разгром от френския крал Филип IV Хубави, както и помощта за шотландците в борбата им да отстоят своята независимост в битката при Bannockburn (1314).