Гуинет Полтроу е поискала от съпруга си Крис Мартин (Chris Martin) да зареже Колдплей, твърди жълтата преса в Америка.

През 2004 г. току що омъжената Гуинет бе попитана хрумвала ли й е идеята да пее с групата на мъжа си Колдплей. Тогава носителката на „Оскар” отрече подобни намерения.

„Хората питат дали бих пяла с групата или дали бих направила дует, но аз винаги се сещам за ефекта Йоко Оно. Не искам да стана известна като момичето, което е разделило Колдплей”, каза тя.

Но времената се менят. Според слуховете в мрежата, цитиращи неназован източник, в момента Гуинет се опитва да убеди Крис да се раздели с Колдплей и да обмисли идеята сам да си пише музиката.

Гуинет директно каза на Крис, че трябва да обмисли да продължи соло. Тя е заета с всичките свои проекти и смята, че и той трябва да се разнообрази. Тя няма нищо против Колдплей, но иска Крис да обмисли идеята да направи солов албум, просто за да види дали би му харесало”, твърди неназованият семеен приятел.

Разговорът по въпроса между двамата, за които напоследък има слухове, че могат и да се разделят, никак не минал добре.

„Когато Гуинет спомена това, Крис побесня. Той държи на групата си и няма никакво желание да променя това положение. В общи линии, Крис просто игнорира предложението й и си излезе от стаята”, казва източникът.