Традиционният фестивал Hardcore X-Mass ще е по-мащабен и разнообразен от всякога тази година.

Тринайстото издание на най-старото и популярно събитие в историята на българската хардкор сцена ще се проведе в столичния клуб Mixtape 5 от 17.30 ч. на 22 декември.

Хедлайнъри са кралете на европейския хардкор No Turning Back, оповестиха организаторите Re-Act. За феновете не е тайна, че холандците (на снимката) убедително се утвърдиха като една от най-активните и силни групи на европейската хардкор сцена в последните няколко години. Впечатляващата им биография включва многобройни турнета с някои от най-големите имена на стила и стотици концерти по всички краища на света (буквално). Популярността им сред хардкор гилдията стигна своя пик с албумите "Stronger" и "Take Control", а най-новия диск "No Regrets", излязъл през октомври, само затвърди тези позиции.

Ето и пълния списък с групите, участващи в Hardcore X-Mass 2012:

NO TURNING BACK
LAST HOPE

VENDETTA
REDOUND
MELEKH
BROTHERS IN BLOOD
THE BRIDGE (Сърбия)
MY TURN (Гърция)
EXPECTATIONS
BRIGHT SIGHT
BRING IT BACK

Вратите на клуба отварят в 17.00 ч. Вход: 15 лв. (предварително) /20 лв. (на място, в деня на концерта). Предварителна продажба на билети: магазин "Блок", бар "Петък", Mixtape 5.

Както MySound.bg нееднократно е информирал, по утвърдена и дългогодишна традиция, Hardcore X-Mass се провежда във всеки край на декември. Голямото събиране на цялата общност дава сцена не само на най-изявените и активни групи от локалната сцена, а и на класиците в българския хардкор.

Такива безспорно са Last Hope (Ласт Хоуп). Титаните издадоха новия си албум "More Than Ever" и след като обиколиха Европа, представяйки го, ще завършат достойно годината с концерт N 40 именно в афиша на този фестивал.

Vendetta записаха нови парчета, които ще прозвучат за първи път на 22 декември, ако светът нe е свършил, намигат организаторите. Redound просто трябва да бъдат тук и няма как да ги пропуснем. Melekh се завърнаха след кратко отсъствие, готови са с нова песен, а X-Mass 2012 е един от редките шансове да ги гледаме на живо напоследък. Същото важи за Brothers In Blood, които издадоха много силно EP ("As Times Goes By"). Expectations бяха суперактивни през годината - с цели две издания и истинско турне, те съвсем заслужено присъстват в афиша на феста. Bright Sight също работиха много усилено, затвърждавайки позициите си на  сцената и също ни зарадваха с ново издание - "3". Bring It Back са сравнително млада група, но предвождани от стара пушка- Мечката от Death Squad – на тях се пада честта да открият фестивала.

На него ще се изявят и най-актуалните банди от Сърбия и ГърцияThe Bridge (с членове на Hitman и Deadrise) и My Turn.