След  6 години хардкорът се завръща в столичния клуб Swingin’ Hall с концерт на Cedron.

Събитието - част от настоящото едномесечно европейско турне на бандата,  е на 7 март, петък.

Може и да прозвучи пресилено, но вероятно до няколко години Cedron ще е едно от най-значимите имена в шведската метълкор сцена, убедени са организаторите на концерта у нас - HC Spirit, приканвайки родните фенове да обърнат внимание на гостите.

Към тях ще се включи и нашата формация Redound, за която това ще е последен концерт преди да даде пауза на лайфовете за сметка на работата по нови парчета. Родната банда ще запише втори албум, а част от него ще бъде изсвирена предпремиерно именно на 7 март.

Относно мястото - едва ли повечето от вас правят асоциации с този тип музика: завръщаме се в един малко позабравен (ставайки въпрос за хардкор)  клуб -  Swingin' Hall. Със сигурност редовната аудитория на "Суинга" няма да ни се зарадва, но пък ние ще зарадваме всички непълнолетни - концертът е без възрастови ограничения. Това значи, че ще започне навреме (не по-късно от 21.00 ч.) и ще приключи до 22.30 ч., поясяняват организаторите.

Вратите ще са отворени час по-рано за загрявка с подходящ музикален сет. Вход - 7 лева.

Идните месеци се задават още няколко интересни събития от HC Spirit още един десант на Dog Eat Dog - на 14 май, Comeback Kid с концерт на 9 юли, плюс още една значима хардкор банда, която ще бъде обявена тепърва.

Първото видео на Cedron - на:
https://www.youtube.com/watch?v=CN7DxCKOsuI.