Преди дни съобщихме, че Металика (Metallica) работят по 3D филм, основа на който е концертът им от 24 август 2012 във Ванкувър, Канада.

Според nme.com тази година ще гледаме и 3D филм за Гънс ен Роузис (Guns N’Roses). За "подложка" Аксел и ко. ще използват свое шоу в Hard Rock Hotel & Casino в Лас Вегас от 21 ноември 2012.

Продуцентската компания, работеща по 3D филма, името на който е Appetite For Democracy, обещава продукцията да се разпрастранява в кината, по телевизията и на DVD от официалната Facebook страница на филма.

Филмите на Metallica и Guns N’Roses ще се различават значително. 3D проектът на MetallicaMetallica - Through The Never, ще е хибридно произведение между концертното им изпълнение и научно-фантастичен филм, като за целта е нает актьора Дейн ДеХаан (Dane DeHaan), познат от ролята си в Chronicle.

Междувременно стана ясно, че бившият барабанист на Guns N' Roses Стивън Адлър (Steven Adler) вече не се сърди на Аксел Роуз (Axl Rose). Двамата влязоха в словосен диспут по отношение приемането на групата в Rock And Roll Hall Of Fame. Адлър нарече фронтмена "задник", след като Роуз не отиде на церемонията миналия април. Аксел помоли бандата да не бъде приемана в Залата на славата.

По време на церемонията, когато вокалът на Грийн Дей (Green Day) Били Джо Армстронг (Billie Joe Armstrong) прочете името на Роуз, залата го освирка.