Killswitch Engage с радост обявяват, че са запълнили отвореното място за вокал в групата и са го сторили с познато лице, а именно първия им вокалист – Jesse Leach.

Leach пя в едноименния дебют на бандата през 2000 и звуча в "Alive Or Just Breathing" (2002). Той напусна групата през 2002, но присъствието му в "Alive Or Just Breathing" остана оценено от верни, дългогодишни фенове на Killswitch Engage. Десетилетие по-късно обаче всичко си идва на мястото. Leach и формацията са наистина щастливи да се съберат отново.

Бандата споделя, че Leach се е явил на прослушване за позицията, която му е принадлежала в миналото, и, най-общо казано, се е представил много по-добре от всички. "След като премислихме ситуацията и внимателно взехме предвид всичко, с радост обявяваме, че Jesse Leach отново се присъединява към Killswitch Engage. Нашата работа беше да намерим най-добрия човек, който да замести Howard [Jones], и решението, което взимаме, е основано на таланта на Jesse, а не на нашето познанство с него", споделят Killswitch Engage.

"Ако трябва да сме честни, Jesse разби всички на прослушването. Стаята беше като заредена с електричество. Той се представи страхотно и с новия, и със стария материал, и доказа, без съмнение, че искаше да го направи. Изборът беше ясен и очевиден", добавят групарите, въодушевени да споделят новината и с феновете си със следното послание:

"Промяната е много вълнуваща. Знаем, че ще ви хареса. Това наистина е нова ера от историята на групата и сме готови да ви взривим. Затова, молим да ни помогнете да приветстваме Jesse отново като част от семейството на Killswitch Engage. Той е рядко срещан, голям талант и това от години е известно като факт на по-старите фенове на групата. Сега ни предстои убийствен нов албум и ярко бъдеще. Ние, петимата, нямаме търпение да завършим новия запис и да свирим на живо заедно, да накараме феновете да ни усетят. Мина доста време от последния път", прибавят именитите металяги от Бостън.

"За мен е голяма чест да се събера отново с братята си, след толкова много години. След като обсъдихме нещата и помислихме по въпроса, беше очевидно за мен, че това е моят път занапред. Събрахме се и забихме песните от ерата на Howard, както и с някои от албума "Alive Or Just Breathing" и веднага усетихме общата енергия", коментира от своя страна Jesse Leach.

"С нетърпение чакам да започнем да пишем новия албум, защото демотата звучат просто страхотно. Също съм въодушевен от новите възможности и от това да се запозная по-добре с дълбоките песни, които Howard е написал. Това е нова глава в моя живот, изпълнена с нови и вълнуващи предизвикателства. Ще дам всичко от себе си, за да покажа нужното уважение към позицията, която ми е дадена, и не взимам нищо за даденост. Ще изпея всеки тон с душата си. Чувствам се късметлия и съм благодарен, че се връщам към семейството на Killswitch Engage! Всичко се случва, когато му е времето и сега е моментът да се съберем пак и да тръгнем в нова посока", не крие знаковият фронтмен.