Джудас Прийст (Judas Priest) публикуваха специално видеообръщение към българските си фенове.

"Прийст се завръщат в София, България, за да срещнем отново всички вас, метъл маниаци, на 8 юли на стадион "Българска армия". Ще се видим там!", се казва в него.  

http://bit.ly/JudasPriest_ID

Това се случи малко преди британците да получат наградата си Golden Gods Icons на 19 юни. Тя бе присъдена от Metal Hammer, а Роб Халфорд и Глен Типтън я приеха от името на цялата група.

Метъл легендите, които наскоро стартираха обиколката Epitaph, официално обявена като последното им световно турне, бяха титуловани "Икони" на 9-е годишни награди на Metal Hammer - Golden God в Лондон.

Както MySound.bg извести, Джудас Прийст пристигат в България като хедлайнъри на Sofia Rocks 2011. Те ще се представят на 8 юли със сет над два часа, грандиозно лазерно шоу и огромно количество пиротехника. Специалните ефекти ще бъдат доставени у нас с няколко тира и обучен технически екип, който да ги подготви за фестивала на стадион "Българска армия". Музикантите са известни като една от най-шумните рок банди, така че едно от първите изисквания в райдера на групата е: "никакви ограничения по отношение на звука". Металягите отказват да се съобразят с каквито и да било ограничения, които могат да ги накарат да звучат като "не чак толкова шумна рок банда". Сценичният сет особено в началото на концерта също крие приятна изненада, издават организаторите на събитието - "Болкън Ентъртейнмънт Къмпъни".       

Британците избраха да изкарат в България всичките си свободни дни между шоуто в Солун, Гърция, на 6 юли и концерта в Истанбул, Турция, на 10 юли. В момента се подготвя специална програма за техния престой, която да им позволи да релаксират максимално между изявите си.

Междувременно групата и Sony Music обявиха издаването на колекционерски сет от сингли "Single Cuts", който се появява за първи път в дискографията на групата. Продуктът, предложен в ограничени количества и луксозна кутия, съдържа 52 парчета, събрани в 20 диска с оригиналните обложки на всеки от синглите.

Проектът представлява пълната колекция от сингли, издавани за UK CBS/ Columbia, която е доказателство за огромното влияние на Джудас върху музикалната сцена и песен по песен разказва историята на една от най-големите метъл банди на всички времена.