Китаристът на Ролинг Стоунс (The Rolling Stones) - Кийт Ричардс, призна, че не може да си спомни някои от хитовете, писани съвместно с фронтмена Мик Джагър.

Но в момента, в който се качи на сцената, пръстите му сами поемат изпълнението. 68-годишният струнен маестро, който има история с пиенето и вземането на наркотици, призна, че трудно си спомня нотите на класики като "Jumpin' Jack Flash" и "Satisfaction" например.

Въпреки това, когато се качи на сцената, пръстите му поемат сами по нотите и той винаги успява да се справи с изпълнението. Той споделя пред Absolute Radio: "Когато започнеш да свириш парче, си казваш: "Не мога да си спомня средата", но пръстите си спомнят, дори и ти да си забравил."

"Не свиря толкова, колкото би трябвало. Но започвам практика отново заради предстоящия юбилей на групата", допълва музикантът.

Както вече известихме, легендарната банда обяви плановете си да отбележи своята 50-та годишнина през 2013. Кийт с нетърпение чака гюбилея, защото някои от спомените му с групата са размити.

"Средата в историята ни заедно е малко размита, но началото е доста ясно, както е ясно и в момента", признава Ричардс, цитиран от Contactmusic..