"Искахте най-доброто, получавате най-доброто" - с това прочуто обръщение към феновете си Кис стартираха своето европейско турне "KISS Alive/35 Tour".

Първи ги чуха почитателите в Оберхайзен, Германия, снощи.

Неповторимото рок-ен-рол шоу на американците ще премине през 19 държави. В афиша им са места, на които бандата никога досега не е била- Москва, Санкт Петербург, Верона, Атина и, разбира се, София!

Българският концерт е на 16 май на столичния стадион "Академик".

Това турне е първото появяване на групата на европейска сцена след тяхното последно "Psycho Circus Турне" от 1999.

Концертът в Стокхолм, Швеция, ще се състои на вече разпродаден стадион – 32 000 билета за там хвръкнаха буквално за 20 минути. А датите в Хелзинки, Финландия, и Осло, Норвегия, се разпродадоха дори за още по-кратко време, след като влязоха в продажба!

Кис е сред първите банди, скочили за шоу по стадионите още през 70-те на миналия век със шеметни сценични костюми, ботуши на платформа и грим.

Групата е следвана от своите фенове, обединени в "Армията на Кис".

Тази година рокаджиите празнуват 35 години сцената.

Основният творчески тандем - Джин Симънс и Пол Стенли, пристига в България с дългогодишния китарист Томи Тейър и барабаниста Ерик Сингър.

"Мога да ви кажа, че със сигурност сега ще добавим много към легендата, с която винаги съм се гордял, че живея. Оставаме верни на Кис с душите си и това завръщане определено ще го докаже идното лято!”, казва Пол Стенли.

“След 35 години сме толкова горди, затова всеки път започваме с "You wanted the best, you got the best - the hottest band in the world! И сега хвърляме ръкавицата. Нека тези фенове, които са верни на сърцата си, да я поемат! Няма да взимаме заложници”, допълва го Джин Симънс.

С продажби от над 85 милиона копия от албумите, Кис са се превърнали в рок-ен-рол саундтрак за няколко поколения. В чест на тяхната 35-годишнина бандата планира да свири на турнето своя албум "KISS Alive" почти целия, ще има и изненади за феновете.

Кис идват от шоу във Верона, Италия (13 май), а след края му се отправят към Атина, Гърция (18 май).

Синдър Роуд ще подгряват за митичните американци.

Преди тях от българска страна ще се изявят Конкурент.