След като подлуди сръбската публика с изпълнения на живо, българската банда Гранулом зариби немските фенове на метъла с новия си албум, похвалиха се от мениджмънта на групата.

След успеха на своето EP "Утопия" в Германия преди време, сега родната формация се радва на голям интерес към проекта "Тихо". Първата партида дискове свършила буквално за дни, а групата подготвя нов колет с музикални носители. Най-интересното е, че текстовете на всички песни са на български, който явно се харесва на чуждоезичните любители на твърдия саунд.

Гранулом подготвят поредица от концерти за промоутиране на "Тихо" в България. Първият е на 18 януари в габровския кафе-клуб "Белият вълк", който по ирония на съдбата носи името на един от хитовете в новия проект. Следва гиг в Севлиево на 19 януари.

Както MySound.bg вече извести, Гранулом представиха албума пред сръбската публика в Ниш и Белград през ноември. Българската спийд метъл група е със здрави корени у нас. Съществува от 17 години и е основана от китариста Данчо Йосифов. През 1995 година Надя Валентинова се включва в бандата като бас китаристка. Впоследствие неповторимата ѝ бленда, която може да се изяви дори в парче наСлейър (Slayer), я прави емблематичен вокал на Гранулом години наред (част от вокалната ѝ история е втора награда на фестивала "Златният Орфей" през 1999).

Гранулом са подгрявали метъл легенди като Motorhead, Megadeth, Sodom, Grave Digger (Грейв Дигър) и други.