"Арт БГ" има удоволствието да съобщи на всички метъл фенове, че билетите за фестивала "Thrash Attack" в столичния клуб "Open Stage" на 1 април ще важат без презаверяване и за концерта на Хагард (Haggard) и Пловдивската филхармония в Летния театър на Пловдив от 19.00 часа на 19 април.

Това означава, че всички вече закупили пропуски, както и всички, които предстои да се сдобият със своите билети за Exumer, Savage Grace, Claymore и Omega получават като специален подарък от организаторите възможността да наблюдават уникалния по рода си спектакъл на немските симфоници в Града под тепетата.

С това изненадите не свършват – организаторите отправят специална покана към всички да посетят "Thrash Metal Night" III в метъл бара на София - "The Black Lodge" този четвъртък (25 март) от 20 ч., което ще е много солидна загрявка за наближаващия концерт и препарти на Exumer и Savage Grace с умело подбрания суров олдскуул траш траклист за вечерта.

Отчелите се с присъствие в четвъртък ще имат възможността да спечелят билет за Exumer, Savage Grace, за Хагард с Пловдивската филхармония, както и две тениски на "Арг БГ".

Хагард - легендите на немския симфоник метъл, е завръщат у нас след огромния успех, който пожънаха при предишното си гостуване в столичния клуб "Blue Box" през 2008.

Събитието се осъществява под патронажа на областния управител на област Пловдив - Иван Тотев.

В програмата на събитието са уникални аранжименти на класически изпълнения на гостите, преработени специално за случая и предвидени да докоснат слуха както на суровите метъл фенове, така и на най-критично настроените почитатели на класическата музика.

Концертът на германците е единствен по рода си в цялото им европейско турне -  "Era Divina" 2010, което преминава още през Австрия, Италия, Чехия, Германия, Гърция, Румъния и др.

Съвместният проект на гостите и Пловдивската филхармония никак не е случаен – 18 музиканти от Хагард, в това число цигулари, виолисти, виолончелисти и оперни певци, се доближават много повече до симфоничен оркестър, отколкото до метъл група.

Неин  „диригент” и основател е Азис Насери (китара, барабани, вокали).